Boeiend gevecht eindigt in zege Animo

Fanzone

omhoog
22 fans

Na een goede voorbereiding waarbij Animo verschillende tegenstanders trof, kon men met vertrouwen uitkijken naar de opening van de zaalcompetitie. Animo was in de gelukkige omstandigheid om te openen in eigen hal. Tegenstander was Kesteren dat Animo afgelopen seizoen dwars zat in de strijd om het kampioenschap in de 3e klasse op het veld. Omdat het beide ploegen wel lukte om op de bovenste tree te eindigen in de zaal kwam er dus wederom een ontmoeting in de 2e klasse. Dit was de 1e van de 2 dit seizoen.

Met Vakkie A in de vaste hoek, een Animo-publiek en bezoekers uit onder andere Kesteren werd er gestart in een zeer goed gevulde Randhorst. Met die wetenschap pakte Animo een raketstart, want na 10 minuten leek Kesteren al in de touwen te liggen toen er een 5-0 tussenstand op het scorebord prijkte. Animo rekende zichzelf bij lange na niet rijk en Kesteren liet daarbij zien dat dat meer dan terecht was, want 10 minuten later kwam Kesteren langszij en had Animo het 1e grote leerpunt te pakken dit zaalseizoen. Op 6-7 moest Animo snel aan herstelwerkzaamheden doen en daar slaagde men goed in. Het gevoel van de start werd weer gevonden en nog voor de rust wist de ploeg de stand weer om te draaien. Animo en Kesteren knokten voor elke meter en troefden elkaar over en weer zo nu en dan af. Beide coachen zullen zo nu en dan het gevoel gehad hebben om hun schrijfblok op te eten. Animo creëerde echter makkelijker kansen dan de rood-zwarte ploeg en wist met een hogere regelmaat de korf te vinden waardoor de ruststand bepaald werd op 12-10.
In de rust benadrukte coach Jansen dat Animo door moest gaan met het vertoonde spel en dat het op weg was om een uitstekende tegenstander tot puntverlies te dwingen. Voorwaarde was wel dat er tot de laatste seconde gestreden moest worden. Toen Animo na rust op een 16-10 voorsprong kwam was het moment daar dat Animo niet kon en mocht verslappen. Kesteren zette echter wel een tandje bij en maakte het toch weer spannend in Geldermalsen. Met nog 10 minuten te spelen kwam de tegenstander terug tot een 17-14 achterstand en begon het geloof weer terug te keren in de hoofden van de bezoekers. Zodoende begon de jacht op in ieder geval nog een punt, maar Animo verweerde zich kranig en pakte waar nodig de rust om de zaken goed te doen. Op 4 minuten voor tijd werd de marge terug gebracht naar 2 (18-16) en kolkte De Randhorst richting het einde. Beide ploegen kwamen in de laatste minuten niet meer tot scoren waardoor Animo debuteert met een dik verdiende 1e zege in de 2e klasse.

Komende week gaat de selectie op reis naar Enschede, waar DOS-WK de gastheer is. Animo 2 heeft de gelegenheid om de nederlaag tegen Wageningen 3 weg te spoelen tegen DOS-WK 2 en het vlaggenschip gaat zich meten met DOS-WK 1 dat afgelopen weekend verloor van topfavoriet Victum. Hoewel we niet verwachten dat je zomaar naar Enschede scheurt ben je uiteraard van harte welkom om ons aan te komen moedigen!

Klik hier voor het verslag van Kesteren!