Beslissingen zijn gevallen, vizier op competitie

Fanzone

omhoog
14 fans

Afgelopen week konden we jullie overstelpen met de capriolen van een bootcamp op zondagochtend en een bucketworkshop op zondag. Afgelopen weekend kon de selectie zich opmaken voor optredens in Geldermalsen. Er werden 3 andere seniorenselecties uitgenodigd om samen met de Animo-teams de velden te vullen. Dit waren Achilles uit Almelo, EKCA uit Arnhem en SDO uit Veldhoven. Animo zou met zowel 1 als 2 spelen tegen EKCA en SDO, zodat iedere club 2 wedstrijden per team zou spelen.

De middag werd gestart met een dubbele confrontatie met de Eerste Korfbal Club Arnhem (EKCA). De beurt was eerst aan Animo 2 en EKCA 2 om aan de slag te gaan op veld 3. Het was even wennen voor de spelers dat niet veld 1 het strijdtoneel was en dat was te merken. In een bijzonder moeizame 1e helft was het EKCA 2 dat de klok sloeg en Animo meer dan eens te slim af was. De tweede helft werd de schade gelukkig tot in redelijkheid hersteld en leek Animo 2 de benodigde vorm terug te vinden en werd er uiteindelijk een voldoende resultaat behaald.
Animo 1 startte minstens zo stroef aan de wedstrijd tegen EKCA 1 en kwam pas laat in de 1e helft op voorsprong. De tweede helft begon het echter beter te lopen en werd er een stuk overtuigender gespeeld. Animo liep al snel weg bij de tegenstander en die had duidelijk verwacht dat het langer spannend zou blijven, zover kwam het dus helemaal niet en Animo stapte met een ruime zege van het veld.

Halverwege de middag werd er gestart aan de 2e dubbele confrontatie, nu tegen SDO. Animo ontmoette de Veldhovenaren vorige week ook al in Eindhoven bij PSV. Toen was Animo twee keer te sterk, nu werd de soep heter gegeten in de wedstrijd tussen de 2e ploegen. Na een wedstrijd spelen moesten alle spelers nogmaals het beste uit zichzelf proberen te halen ondanks dat de brandende zon en de vermoeidheid gaandeweg een rol begonnen te spelen. Uiteindelijk konden beide ploegen na een aardige pot tevreden van het veld af stappen.
Daarna was het weer de beurt aan de vlaggenschepen. De wedstrijd bleek een herhaling van de confrontatie van een week eerder. Lang hielden de ploegen elkaar in evenwicht tot in de absolute slotfase die door de SDO-coach ingekort werd na de rust, omdat zij afdwong dat er nog maar 20 minuten gespeeld zou worden in plaats van de vooraf voorgenomen 30 minuten. Maar goed, uiteindelijk was dat maar goed ook want beide ploegen werden fysiek aardig op de proef gesteld. SDO leek tegen het einde van de speeltijd een zege te pakken maar Animo ondernam een eindsprintje en pakte uiteindelijk toch nog de zege.

Aan het einde van de middag was het aan de staf, bestaande uit Wim & Arjan om de laatste knopen door te hakken. Er werd gekozen om met zowel Animo 1 als Animo 2 met 5 heren en 5 dames te gaan spelen. Dat was goed nieuws voor alle deelnemers aan de selectieperiode, niemand zou afvallen. Daarna werden de namen voor beide ploegen bekend gemaakt en daarmee zal er dinsdag nog geoefend worden tegen Rheko 1 en 2. Daarna is het dan toch echt zover, de veldcompetitie zal gaan beginnen.

De laatste oefenwedstrijden vinden plaats in Rheden:

  • Rheko 2 – Animo 2 om 19.30 uur
  • Rheko 1 – Animo 1 om 20.45 uur

Adres:

Clubhuis De Korf (Veld)
IJsselsingel 19
6991 ZP RHEDEN
Tel: 026-4953111