Beroerde start voor Animo in kraker tegen Fortissimo

Fanzone

omhoog
67 fans

Na de zaalperiode werd er weer uitgekeken naar de start van veldcompetitie. Animo rondde een aardige oefenperiode af waarin er gespeeld werd tegen KVZ en DOT, waarna het vizier op de topper tegen Fortissimo gezet werd. Fortissimo koesterde 1 punt voorsprong ten opzichte van Animo en er moest dus in IJsselstein gewonnen worden om de koppositie te bemachtigen.

In IJsselstein was het lekker op temperatuur en werd er gretig genoten van de zon op het sportcomplex waar beide ploegen de degens gingen kruisen. Animo opende de score via aanvoerder Herbert die na een lange blessureperiode weer vanaf het eerste fluitsignaal startte (0-1). Fortissimo antwoorde direct met de 1-1 en eigenlijk is daarmee het hele verhaal van de wedstrijd in een notendop samengevat. De thuisploeg pakte na de gelijkmaker het initiatief in de wedstrijd en sloeg een gat met Animo (4-1). Animo speelde goede aanvallen maar had moeite om de korf te vinden, tot frustratie van de spelers zelf. Via een 7-3 tussenstand werd de slotfase van de 1e helft ingeleid waarin Animo eindelijk weer van zich liet horen. Het gat werd voor rust verkleind naar 2 punten verschil, ondanks dat er tussendoor nog een strafworp gemist werd. Met dit perspectief kon men de limonade opzoeken en een plan maken voor de 2e helft. Coach Wim zag zijn ploeg vooral worstelen met het maken van doelpunten en legde daar de nadruk op.
In de tweede helft werd er na de eerste tik van Fortissimo (9-6) wel regelmatig gescoord door Animo, maar Fortissimo bleef de bovenliggende partij omdat het of zelf scoorde of een doelpunt van Animo meteen neutraliseerde met een tegentreffer. Dit resulteerde erin dat Animo nooit echt dichterbij kwam en er gelatenheid in de ploeg sloop. Fortissimo vond dat natuurlijk allemaal prima en ging daarom onbedreigd af op een overwinning, van een slotoffensief van Animo kwam het niet want het kaarsje was klaarblijkelijk al gedoofd.
 

Zodoende liep Animo tegen een nederlaag aan en ziet het Fortissimo aan de noorderzon verdwijnen met een voorsprong van 3 punten. Animo zal de resterende 4 wedstrijden allemaal in winst om moeten zetten om promotie af te dwingen naar de 2e klasse. Hetgeen wat wel als doel gesteld is! Eerstvolgende wedstrijd is op 11 mei, thuis, tegen Ten Donck! Animo zal dan uit een heel ander vaatje moeten tappen! (15.30 uur)