Beloning voor Animo na abrupt einde van het seizoen

Fanzone

omhoog
15 fans

We telden allemaal mee af: Maandag Alieke, dinsdag Marco, Eric & Wim, woensdag Mandy, donderdag… niks meer. De trainingen werden stilgelegd op donderdagavond, we mochten naar huis want op 12 maart sprak kabinet Rutte III uit dat bijeenkomsten van meer dan 100 personen verboden waren. Dus geen trainingsavond meer, maar bovenal ook een streep door het voorgenomen kampioensfeest van Animo 1 en 2 op de zaterdagavond in de Randhorst en later in onze kantine De Derde Helft. En zo gingen we verder, Nederland op weg naar die “intelligente lockdown”. Sportclubs dicht, Horeca dicht, Kinderopvang en scholen dicht en dus geen belangrijkste bijzaak, korfballen.

De KNKV stond zoals de meeste sportbonden voor een onmogelijke beslissing, wat te doen met de ranglijsten van zowel het veld als de zaal. De breedtekorfbalcompetitie werd al gauw als ongeldig afgeschreven, de top- en wedstrijdkorfballers moesten langer wachten op het oordeel van de hoge heren & dames in Zeist. Wat moest er worden van Animo 1 als kampioen optima forma en reeds gekroonde kampioen Animo 2 in de zaal? Maar ook had Animo 1 belang bij het veld, een voorsprong van 3 punten op de concurrentie werd al gekoesterd. Dit seizoen kon niet kapot, niet binnen de groep, niet qua resultaten. Maar toch spatte de sportieve bubbel uiteen door het Coronavirus. Nogmaals bijzaak, er gebeuren nu en de komende maanden waarschijnlijk veel ergere dingen, er sterven mensen, bedrijven gaan failliet, de economie stort in en de druk op de samenleving en het kabinet neemt meer en meer toe. Het is ongrijpbaar en waar zal het ons brengen?

Toch terug naar de KNKV, de keuze tussen alle kwaden werd toch gemaakt. De veldcompetitie 2019-2020 ging de prullenbak in op alle niveaus. De zaalcompetitie kreeg voor Animo wel de positieve uitslag, de ranglijst werd definitief gemaakt waardoor de promotie-/degradatieregeling toegepast wordt op de huidige stand. Conclusie: Animo 1 en Animo 2 “gewoon” kampioen zoals meer dan verdiend! Een felicitatie waard na een uitstekend seizoen van beide teams waarin Animo 1 zelfs ongeslagen bleef.

Maar ja, wie naar de persconferentie van Rutte luisterde afgelopen dinsdag (7 april) weet dat het “normale” leven niet zomaar opgepakt zal kunnen worden na 28 april of na 1 juni. Een nieuwe werkelijkheid lijkt ons boven het hoofd te hangen en niemand weet wat dat inhoud of hoe dat eruit gaat zien. Hoelang blijft de 1,5 metersamenleving in stand? En welke weerslag zal dat hebben op het korfballen in seizoen 2020-2021? Kunnen we in augustus wel beginnen? Niemand weet het.

Wat we wel weten is dat Animo een grote familie is, die elkaar momenteel niet veel zien. Zeker niet als je gewend bent om 3 keer in de week bij elkaar te zijn, het is aanpassen. Maar Animoër ben je voor het leven, je hebt een blauw-wit hart. Wij zijn er voor elkaar! Samen zullen we hier doorheen komen en weer als aan de slag gaan als de tijd rijp is. Desnoods door op 1,5 meter te verdedigen tijdens wedstrijden en trainingen. #staysafe #stayfit en #wijzijnanimo

Sterkte iedereen en hopelijk tot zo snel mogelijk!

De seniorenselectie 2019-2020 & staf