Belangrijke en bitterzoete punten voor Animo

Fanzone

omhoog
14 fans

Zo, 2019 is gestart! Het nieuwe jaar begon meteen met een puzzel voor het technische duo Wim & Arjan, want met drie geblesseerde heren in de selectie (Rick, Marco & Herbert) moest er geschoven worden. Voor het vlaggenschip betekende het dat Erwin het opengevallen plekje in 1 op zou vullen en dat deed hij gisteren met verve.
Op het programma in de 1e competitieronde van dit jaar (en de 5e van de zaalcompetitie) stond een uitwedstrijd tegen bekende Regio’72, dat Animo in juni nog de voet dwars zette in de jacht op promotie na afloop van de veldcompetitie. Destijds maakte Animo indruk met de grote supportersschare, getuige de foto van voorzitter Eli op Facebook, maar ging de promotie naar de tegenstander na een 16-10 nederlaag. Nu 7 maanden later koesterde Regio’72 de hoop dat kunstje te herhalen om Animo achter te laten op de laatste stek in de poule. Animo had uiteraard hetzelfde idee, alleen dan om Regio’72 op die plek te laten belanden.

Coach Wim had gedurende de week zijn team flink achter de broek aan gezeten tijdens de trainingen en smeedde een tactisch plan om de sterke punten van de tegenstander te beteugelen, maar alles was afhankelijk van de eigen doelpuntenproductie. Dat laatste was goed ter harte genomen, want er werd scherp gestart. Tegenvaller was na 10 minuten, want Vera kreeg geen lucht meer in haar longen vanwege een stevige verkoudheid en kon door de benauwdheid de wedstrijd niet vervolgen. Gelukkig zat Alieke klaar om haar te vervangen. In die periode was het nog niet helemaal duidelijk wie het initiatief te pakken had in de wedstrijd, maar beide ploegen waren voortvarend begonnen aan de wedstrijd en wisten een hoop doelpunten te produceren. Regio’72 bracht haar schutters meermaals in stelling, maar Animo liet zien dat het over heel veel schijven kan scoren want tot tevredenheid van coach en publiek leidde. De eerste helft werd met name gedomineerd door Laura die stevig van zich liet horen en er 5 maakte in 30 minuten tijd. Ondanks dat Regio’72 stevig verweer leverde in de eigen sporthal trok Animo de wedstrijd in de 2e fase van de 1e helft stevig naar zich toe. (9-13) De strijd en het doorzettingsvermogen van de uitploeg was een verschil tussen dag en nacht ten opzichte van de wedstrijd tegen Devinco, de laatste wedstrijd in 2018. Met een 14-18 tussenstand werd dan ook de kleedkamer opgezocht en leek er een goed resultaat in te zitten na 30 minuten, waarin beide ploegen dus minder dan een minuut nodig hadden om een doelpunt te produceren. Coach drukte zijn ploeg in de rust en ook al eerder in time-out op het hart om door te knokken en de afrondende scherpte te behouden. Dat slaagde niet helemaal bij de start van de 2e helft want Animo begon pas met scoren na 13,5 minuut en zag de thuisploeg weer dichterbij komen in die periode (17-18), gelukkig werd de ploeg daarna aan de hand genomen door Nathalie die 2 doelpunten produceerde op het juiste moment en daarmee samen met Laura uiteindelijk ieder 6 doelpunten over de hele wedstrijd zou maken. Ondertussen knokte het hele team stevige duels uit met de schutters van Regio’72 en beulden zich af om de overwinning over de streep te trekken. Regio’72 bleef lang aanhaken maar kon niet voorkomen dat Animo de punten mee zou nemen uit Vaassen, bankzitter Mark voorspelde al vroeg in de wedstrijd dat Animo 25 doelpunten nodig had om de wedstrijd te winnen en hij kreeg zijn gelijk. Animo won, dik verdiend met 23-25 en kan weer naar boven kijken en kracht uit deze overwinning putten.

Zijdelings nam de ploeg ook mee dat de dwarsliggers van afgelopen seizoen op het veld beide verslagen werden en werd er een lange neus getrokken naar zowel Kesteren als Regio’72, uiteraard wetende dat beide ploegen nogmaals op het programma staan. Bitterzoet, zullen we maar zeggen!

Volgende week komt KVZ op bezoek, de Zutphense ploeg heeft het lastig in de 2e klasse en had zich wellicht verder in de buurt van Victum ingeschat dat nu ongeslagen bovenaan staat. KVZ staat op een 5e plaats met 4 punten, Animo ook. Mogelijkheden dus!
Kom volgende week om 20.15 uur kijken in de Randhorst, want 2019 kan zo maar eens een raketstart krijgen!