Animo zet winnende reeks door tegen Conventus

Fanzone

omhoog
27 fans

Nadat het afgelopen week niet vanzelf ging tegen Rivalen in Doesburg moest Animo gedurende week op zoek naar zichzelf. De donderdagtraining was een duidelijk signaal voor de groep omdat er met vertrouwen gekorfbald werd. Dat vertrouwen werd meegenomen naar de start van de wedstrijd tegen Conventus uit Zwijndrecht dat wisselende resultaten boekte de voorbije weken en daarom onbekend maar ook onberekenbaar werd beschouwd door Animo.

Het meegenomen vertrouwen werd gelijk goed ingezet door Animo dat een flinke groep supporters naar  de velden trok op een wat koudere maar prachtige herfstdag. Conventus werd in de eerste minuten overrompeld een keek na 15 minuten tegen een 6-0 achterstand aan. De geel-zwarte ploeg vond daarna eindelijk de startknop van de doelpuntenmachine maar die gaf maar haperend gehoor aan de wens van de gasten. Animo scoorde mee met de Zwijndrechtse ploeg en zocht na een wat moeilijkere fase in de eerste helft met een 10-4 ruststand de kleedkamer op.
Gedurende de rust benadrukte coach Wim dat de wedstrijd nog niet gespeeld was en dat Animo door moest gaan met de ingeslagen weg. De start van de tweede helft moest op dezelfde manier als de start van de wedstrijd. De overtredingen in de verdediging moesten daarnaast tot een minimum beperkt worden daar arbiter Kool consequent acteerde op fysieke overtredingen in de korfzone. De voorgenomen start viel een beetje in het water omdat Animo vrijwel meteen een doelpunt tegen moest incasseren (10-5), maar het herstel werd vervolgens ingezet en een kwartier verder kon Animo langzaam de 2 punten aanraken want met een 16-8 voorsprong was er geen vuiltje aan de lucht. Conventus leek met wat meer ontspanning te gaan spelen en dat leverde de uitploeg meer op dan in de 1e helft want het wist makkelijker de korf te vinden. Animo zorgde echter met sterke fases ervoor dat Conventus op een een ruime achterstand bleef. De eindstand werd daarom ook bepaald op 21-12 waarmee Animo goede zaken deed en een ruime overwinning bij kon schrijven na de zeges op NKV en Rivalen.

Komende week starten nog voor de zaalcompetitie de returns, wat inhoud dat Animo een tegenstander al voor de tweede keer gaat treffen. Dit is HKC uit Utrecht, zij werden in de eerste speelronde met 12-13 verslagen in Utrecht. In Geldermalsen zal Animo nog één keer voluit moeten gaan om met een goed gevoel de zaal op te zoeken. Wij verwachten wederom de nodige support langs de lijn!