Animo zet ook RDZ aan de kant

Fanzone

omhoog
44 fans

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er in het publiek hardop afgevraagd wat de afkorting RDZ betekende. Het antwoord op die vraag is Recht Door Zee. De ploeg uit Zeist is in het verleden meer dan eens de tegenstander geweest van Animo, wat regelmatig wedstrijden werden op het scherpst van de snede. Exact twee seizoen geleden won Animo in Kesteren tegen Kesteren de strijd om de koppositie en speelde het een week later thuis tegen RDZ, na een 6-0 voorsprong verloor het vlaggenschip de controle in de wedstrijd en speelde gelijk met 10-10. De officiële opening van het scorebord destijds had een beter lot verdiend en dat ene puntje verlies zorgde er uiteindelijk voor dat Animo later in een onderling duel met Kesteren voorbij gestreefd werd. Kortom: RDZ is een ploeg om rekening mee te houden.

Na de zege in Ede tegen Reehorst’45 lag er weer een dergelijk scenario op de loer voor Animo. Weer net de koppositie gegrepen en RDZ op het programma in een thuiswedstrijd. Gelukkig werkte het weer iets beter mee dan vorige week, het was weliswaar wat kouder maar minder onstuimig waardoor er ruimte genoeg was om een mooie wedstrijd neer te zetten. Het openingsdoelpunt werd door RDZ gemaakt, waarna Animo een 3-1 voorsprong op het scorebord zette. Ogenschijnlijk leek Animo vervolgens eenvoudig op RDZ uit te lopen maar op 7-3 stokte de doelpuntenproductie en leek Animo wat ongeduldig op jacht naar treffers. Het leverde niet de juiste keuzes op waardoor RDZ in de wedstrijd bleef hangen zonder overtuigend te spelen. Coach Jansen dribbelde in die fase enigszins onrustig aan de zijlijn en nam ook een time-out om zijn ploeg weer de juiste richting in te duwen. Animo kreeg dat voor rust niet echt voor elkaar want beide ploegen zouden in het vervolg van de 1e helft beide nog twee keer scoren, waardoor er met een 9-5 voorsprong de kleedkamer opgezocht werd.
Jansen haalde in de kleedkamer het scenario van twee seizoenen geleden aan en probeerde daarom zijn ploeg, die wat gelaten opereerde in de laatste fase van de 1e helft, te motiveren om scherper, geduldiger en effectiever te spelen. Toch was het weer RDZ dat de tweede helft de score mocht openen door 9-6 op het scorebord te zetten. Animo beantwoordde tot twee keer toe deze scores waardoor er een 11-7 tussenstand bereikt werd. Daarna begon het weer te lopen bij de thuisploeg en kon RDZ Animo niet meer volgen. Animo scoorde over verschillende schijven waardoor de score langzaam naar een groter gat getrokken werd (18-10). Op een 21-11 tussenstand gaf het Jansen de gelegenheid om Mandy met een ietwat pijnlijke enkel naar de zijkant te halen voor Sam en even later Eric en Herbert af te lossen in de aanval door Leander en Rick. De wedstrijd zette vervolgens de laatste 5 minuten in en er werd over en weer nog wat gescoord waarna de scheidsrechter van de middag, de heer Minderman, afblies met een 23-13 eindstand.

Met deze zege zet Animo RDZ op achterstand, al moet gezegd worden dat dit een van de “rustige” edities was tussen beide ploegen. Al zal RDZ ook de conclusie trekken dat Animo op dit moment een stapje verder is. Achtervolger Reehorst’45 herstelde zich van de nederlaag die het een week eerder opliep tegen Animo en won van Skunk. Zij blijven voorlopig in het kielzog zitten. Volgende week speelt Animo tegen nummer 6 DKOD dat dit weekend gelijkspeelde tegen Zwaluwen. Dit is ook meteen de laatste keer dat Animo thuis zal spelen voor de zaalcompetitie, na DKOD volgen er nog twee uitwedstrijden tegen Zwaluwen en Huizen. Wij zien jullie ieder geval graag volgende week weer!