Animo stelt promotiewedstrijd veilig tegen Reehorst’45

Fanzone

omhoog
29 fans

Vorige week verloor Animo de topper tegen Kesteren en stond de koppositie af. Na alle Koningsdagfestiviteiten kwam nummer 3 Reehorst’45 afgelopen zaterdag op bezoek in Geldermalsen. De gasten wonnen alle wedstrijden na de zaal en klommen op naar plekje 3 en konden het vizier richten op plaats 2. Animo moest op zoek naar herstel en had meerdere belangen. Bij winst en verlies van Kesteren tegen RDZ zou de koppositie weer gepakt worden. Bij winst van Kesteren en van Animo is de top-2 bekend en hebben beide ploegen ondanks het verloop van de rest van competitie een mogelijkheid om te promoveren. Hetzij via het kampioenschap of via een promotiewedstrijd. Bij verlies zou Reehorst’45 nog op schootsafstand komen en zou de druk weer op de ploeg komen te staan. Al met al genoeg motivatie om te winnen!
 

Bij de start van de wedstrijd waren de gasten die het initiatief grepen in Geldermalsen. Animo had duidelijk nog wat opstartproblemen na de teleurstelling van vorige week. Dat het vertrouwen een deuk had opgelopen werd geïllustreerd in 3 gemiste strafworpen. De kracht van het collectief werd hierdoor getest en Animo moest er hard voor knokken. Reehorst’45 pakte steeds een puntje of 2 voorsprong en kwam zelfs op 4-7. Animo schakelde vervolgens een tandje bij en bracht met name de dames uitstekend in stelling. Reehorst’45 werd tegen de touwen gedrukt maar wist op de juiste momenten nog de korf te vinden (8-10). Daarna werd de krachtsverschil steeds duidelijker, want Animo kwam net voor rust langszij (10-10) en kon met die stand de rust in.
Quint benadrukte in de rust dat er goed gespeeld werd met goede aanvallen, ondanks de problemen in de afronding (van vooral de strafworpen). De neuzen gingen dezelfde kant weer op en Animo stapte weer het veld op. Reehorst’45 bleef bij de start van de tweede helft weerstand bieden maar moest Animo op 13-13 toch loslaten en er werd een 15-13 voorsprong gegrepen door de thuisploeg om deze nooit meer los te laten. Na de 19-15 brak het echte verzet bij Reehorst’45 en kon Animo doorlopen naar een 22-17 zege.

Na de wedstrijd duurde het even voordat de uitslag uit Zeist (RDZ – Kesteren) bekend was, maar Kesteren pakte in een lastige pot de punten waardoor de top 2 bekend is. Reehorst’45 kan in punten nog gelijkkomen maar op onderling resultaat kan Animo de 2e plaats niet meer ontgaan. Voor Animo zit er niks anders op om in de wachtkamer te blijven zitten voor de 1e plaats. Voorwaarde is wel het winnen van de resterende wedstrijden! Animo 1 komt op 12 mei weer in actie in Geldermalsen, tegenstander is dan de kersverse rode lantaarndrager SEV dat afgelopen weekend Koveni zag winnen van Arena en dus de 7e plek overnam van SEV. Tot dan!