Animo pakt kampioenschap in volle Randhorst

Fanzone

omhoog
50 fans

Het kan je bijna niet ontgaan zijn, Animo speelde afgelopen weekend een wedstrijd om het kampioenschap tegen OEC. De tegenstander was de enige ploeg naast belager SDO die Animo de voet dwars zette in het 1e gedeelte van de zaalcompetitie. Animo herstelde de marge tegen SDO in een onwijze thuiswedstrijd, maar wist in de resterende wedstrijden weinig te imponeren. NKV en PSV werden desondanks wel verslagen waardoor de wedstrijd van dit seizoen in beeld kwam, Animo moest OEC verslaan om kampioen te worden, gelijkspelen of verliezen was geen optie!

Goed voorbeeld
Meestal doet een goed voorbeeld volgen, want Animo 2 deed fantastisch zaken in de voorgaande wedstrijd. Rust Roest 4 werd geklopt en het 2e speelde een uitstekende wedstrijd. Animo startte echter niet zo flitsend aan haar wedstrijd. Het lag in ieder geval niet aan de ambiance, het was een verbeterde kopie van de wedstrijd tegen SDO in een volle sporthal. Vakkie A zong en schreeuwde de thuispleg vooruit maar moest lang wachten op de openingstreffer die van de strafworpstip moest komen: 1-0. De 2-0 liet gelukkig minder lang op zich wachten ondanks dat Animo de nodige spanning in de lijven had.

Zoekend Animo
Ook de 3-0 werd aangetekend waarna het de goede kant op leek te gaan, maar OEC verharde de strijd. De Helmondse ploeg was in de eigen hal uiteindelijk simpelweg op dat moment de betere van Animo maar had in de Randhorst weinig te vertellen. Toch lukte het de ploeg om Animo te ontregelen door fysiek de strijd aan te gaan en de grenzen op te zoeken. Animo reageerde stoïcijns op de tegenstander maar kon niet voorkomen dat er gezocht moest worden naar een oplossing om de tegenstander niet in de kaart te spelen. Het gebrek aan afronding en te statisch spel hielpen de thuisploeg niet. Hierdoor zakte het niveau van de wedstrijd ver weg en kon OEC van de 0 afkomen. Animo pareerde dit 2 keer voor rust en ging met een pupillenstand rusten (5-2).

Worsteling
Quint spoorde de ploeg aan om meer dynamiek aan te brengen in de aanval met meer looplijnen. Het lage tempo en het statische spel bracht OEC te weinig in de problemen. OEC startte echter met een doelpunt in de 2e helft en Animo leek vervolgens het lek boven te hebben. Het gat werd vergroot naar 4 punten. Daarna werden er goed en minder goede momenten afgewisseld zonder dat er afronding plaatsvond, waardoor het niveau weer wegzakte. Animo worstelde vervolgens door met OEC dat korfballend ook nauwelijks kon overtuigen en met wissels nog probeerde Animo verder te ontwrichten.

Op de banken
De wedstrijd kabbelde vervolgens voort, zowel Animo als OEC wisten voornamelijk uit strafworpen en vrije ballen doelpunten te maken. De klok tikte echter gestaag door in het voordeel van Animo. Spannend werd het daarom echt nooit en De Randhorst kon zich zo langzamer zeker opmaken voor het kampioenschap. Vakkie A voerde het leger Animo-supporters gaan met “ga staan als je voor Animo bent” en “ wij staan bovenaan”. OEC en Animo hadden ondertussen een 11-7 tussenstand op het scorebord gezet. De nieuwsgierige SDO’ers die naar Geldermalsen gekomen om een mogelijk stunt te aanschouwen werden De Randhorst uit gezongen en het feest kon echt beginnen toen Animo het slot erop gooide met 2 doelpunten. De eindstap werd bepaald op 13-7, het feest was al begonnen…

Historie
Met alle aanwezige supporters startte een feest in de zaal, vlak voor Vakkie-A en verschoof langzaam na champagne, foto’s en een hoop spring- en hoswerk naar de kantine en uiteindelijk van de douches naar ‘t Pandje. Langzaam drong door dat Animo na de promotie in de zaal in seizoen 2010-2011 en de veldtitel in seizoen 2012-2013 er een nieuwe mijlpaal bij had in de vorm van een zaalkampioenschap in de 21ste eeuw en uiteraard promotie naar de 2e klasse zoals we voor ogen hadden. Samen met het 2e hebben we fantastische zaken gedaan!

Maar goed, daarmee gaan we voorbij aan een feest dat gevierd werd door de spelers en staf maar ook door vele Animo-jeugdleden, senioren-leden, oud-spelers, ouders, bestuur, sponsors en geïnteresseerden. Animo leeft in Geldermalsen en laat zien dat het een hele krachtige positie in Geldermalsen bekleed als sportvereniging op het gebied van sport, organisatie, samenhorigheid en natuurlijk feestjes vieren! Het is een fundament dat wij moeten bewaken! En Animo’s selectie is trots op het feit dat we daar een voortrekkende rol in hebben, binnen en buiten de velden! Het was supergaaf!

We hopen iedereen weer terug te zien op het veld! Tot dan!