Animo pakt 2 punten tegen SkunK in Nijmegen

Fanzone

omhoog
25 fans

Met de hervatting van de veldcompetitie voor de deur speelde Animo de voorbije weken 2 moeizame oefenpotjes tegen Viking en Fortissimo. Het was niet op het niveau dat men wilde en ook niet met de scherpte die men wilde. De grootste tegenvaller was de blessure van Eric, die afgelopen zaterdag echter uitstekend werd vervangen door Marco. De hervatting zou plaatsvinden in Nijmegen tegen studentenvereniging SkunK dat de laatste jaren toch een vaste waarde is in de 3e klasse, bij aankomst bleek de ploeg ook wat nieuw spelersmateriaal te hebben en een nieuw veld! Dat was al een hele verbetering ten opzichte van het keiharde veld dat ze hadden liggen. De losse korfbalpalen waren vervangen door vaste palen en ook de belijning was getekend. Enig nadeel waren de veelal rode lijnen, maar niemand is uit het veld gelopen!

Op het nieuwe veld schoot SkunK uit de startblokken, ondanks de openingstreffer van Animo was het de roze formatie dat vervolgens de leiding nam (3-1). Met zuivere schoten hield SkunK zich goed staande en Animo moest domweg in de achtervolging. Dat werd al vrij snel gerepareerd (3-3) maar het lukte niet meteen om de leiding te nemen. Het duurde dan ook even voordat de 3-5 op het scorebord stond. Maar de Nijmeegse studenten waren niet van plan om de handdoek al zo vroeg in de ring te gooien en haakten weer aan en kwamen op 8-7 zelfs weer op voorsprong. Daarna brak er vervolgens een ijzersterke fase aan, waarin Animo zich duidelijk onderscheidde van de tegenstander. Er werd goed verdedigd, met geduld aangevallen en er werd goed gebruik gemaakt van de fouten aan de zijde van SkunK. De stand werd omgedraaid en Animo liet de tegenstander in die fase niet los en liep als snel weg naar 15 doelpunten, Skunk bleef ondertussen steken op de 8 gemaakte doelpunten en keek met het rustsignaal tegen een grote achterstand aan.
Quint prees zijn team voor het vertoonde spel en stimuleerde om het zo door te zetten in de 2e helft. De start was in ieder geval goed en achteraf gezien beslissend. Via de 16-8 werd het verschil voor de thuisploeg te groot. SkunK probeerde het nog over een andere boeg te gooien maar dat werd door de vrouwelijke scheidsrechter (die ondanks oorontsteking een prima wedstrijd floot) in de kiem gesmoord. Animo vergat vervolgens om het geduld te behouden en liet het speltempo zakken waardoor SkunK niet dichterbij kwam maar wel mee mocht scoren in de 2e helft nadat het al een dikke 20 minuten niet gescoord had. Via 20-11 werd er een 23-14 eindstand bereikt waardoor Animo met 2 punten naar huis kon.

Op de andere velden weinig verrassende uitslagen. Achtervolger Kesteren verpulverde SEV, RDZ ontsnapt in Nieuwegein tegen Koveni met minimaal verschil en Reehorst’45 lijkt de weg naar boven ingeslagen te zijn na een duidelijke overwinning op Arena. De laatste (Arena) is 14 april de tegenstander in Rhenen. We gaan weer voor 2 punten!