Animo over roze loper in Nijmegen

Fanzone

omhoog
37 fans

Je kent het wel, een première van een film, de loper wordt uitgerold en de gasten komen uit de auto’s gestapt en lopen langzaam de filmzaal in voor de allereerste vertoning van een nieuwe film. Animo overkwam iets soortgelijks in Nijmegen tegen Skunk, echter was er sprake van een roze loper in plaats van de gebruikelijke rode.

Als zo’n loper uitgerold wordt en hij is van aardig stevige kwaliteit dan wil de loper bij het startpunt nog weleens een beetje opgekruld zitten. Animo arriveerde met de auto’s in Nijmegen en startte aan de wedstrijd. Bij de start loop je langzaam het begin van de loper op en merk je tot je eigen ongenoegen dat je met je voet of jurk even achter die opgekrulde uiteinden blijft hangen. Zo ook Animo, het was een stroeve start in Nijmegen en zoeken. Desondanks loop je verder op de uitgerolde loper, de volgende fase dient zich aan. De vervelende paparazzi naast de loper proberen opdringerig een foto van je te maken maar je trekt je er niks van aan hoewel het je intern irriteert, Skunk deed het goed in de beginfase en kon Animo even vasthouden op een 1-3 voorsprong. Gelukkig komt er altijd een einde aan de rij met paparazzi (in dit geval gekleed in het roze, net zoals de loper) en komt dan het moment om te “shinen”. Dan komen de fans (uit Geldermalsen afgereisd naar Nijmegen)  en de fotograven die echt een mooie foto van je willen maken. Je zet je beste lach op, je poseert in een mooie houding. Animo nam een mooie houding aan na ongeveer 10 minuten spelen en schroefde het niveau van spelen heel hard op. Niet bij te houden, even ongrijpbaar voor Skunk! De tocht op de roze loper werd beter en beter. De moeizame 1-3 voorsprong werd in een (foto)flits uitgebouwd naar een 4-17 voorsprong in de rust.
De roze loper was nog niet ten einde, maar dat is wel het moment dat de partner aan je zijde op de loper tegen je zegt: “Kom op, we moeten zo doorgaan. Zo willen ze je graag zien!” Lachend, florerend over de loper (Jansen gebruikte in het echt andere woorden, maar zelfde boodschap).
Met frisse moed start je dan aan de tweede helft van de roze loper, vol vertrouwen. Je wil meer… nog beter… nog krachtiger. Het punt is dat als je zoveel op de foto moet zoals op de roze loper dan kan het wel eens wat geforceerd worden. De lach is verkrampter als daarvoor, de houding is wat onnatuurlijker dan toen het nog vanzelf ging. Het zijn nog steeds mooie foto’s en nog steeds krijg je de volle aandacht, maar het voelt even niet zoals 10 minuten geleden. Het overkwam Animo een beetje in de tweede helft, men stelde doelen in de rust en dat ging ten koste van de frivoliteit. Desondanks was het goed, maar niet schitterend. Aan het einde van de loper ben je blij, het zit erop. Je hebt je best gedaan en met maar liefst 11 tegen 30 gewonnen en dan…. Ben je klaar voor de filmvertoning!

Die vertoning is volgende week in de eigen Randhorst tegen de Eerste Korfbal Club Arnhem, ook wel bekend als EKCA. Die toch als de verrassende nummer 2 op bezoek komt in Geldermalsen. De Arnhemmers verloren slechts eenmaal van HKC, maar bond afgelopen weekend Fortissimo aan de zegekar. Animo zal aan de bak moeten in eigen huis om weer een overwinning te grijpen en zichzelf een goede dienst te bewijzen met het oog op het hoogst haalbare. Wij zien jullie graag, allemaal, zaterdag in de Randhorst!

Programma zaterdagavond 25 januari 2020:

17:30 u: Animo A1 – Merwede/Multiplaat A2
18.40 u: Animo 2 – Tweemaal Zes 3
19.50 u: Animo 1 – EKCA 1

Tot dan!