Animo opent bal met ruime zege op Huizen

Fanzone

omhoog
10 fans

Het was even slikken vorige week, na een goede voorbereiding zag Animo de seizoenstart aan de horizon verdwijnen nadat Huizen zich met een meer dan goede reden afmeldde voor de wedstrijden tegen de onzen. Aan de onderhandelingstafel werd een afspraak gemaakt dat Huizen deze week op donderdagavond naar Geldermalsen zou komen om te spelen. Dat was dus gisteren.

Met een aangename temperatuur mochten beide teams starten aan het nieuwe seizoen, nadat van het weekend alle andere ploegen al hun eerste wedstrijd erop hadden zitten. Het openingsdoelpunt ging naar Huizen (0-1) en dat zou meteen ook de enige keer zijn dat de bezoekende ploeg op voorsprong kwam. Animo schakelde door en pakte een 3-1 voorsprong op de eigen velden. Het team werd gesteund door het toch in vrij grote getale toegestroomde publiek om het vlaggenschip voor het eerst dit seizoen voor het “echie” in actie te zien. Met die wetenschap kon Animo Huizen verder onder druk zetten door met name wat afrondende scherpte op de mat te leggen. Hierdoor liep Animo al vrij snel na een 4-2 stand uit naar een groot gat dat uitgebreid werd tot aan de rust. Huizen schikte zich in de rol, wetende dat er geen punten op het menu zouden staan deze avond. De gezichten vertrokken wel een beetje, want Huizen had een goed resultaat willen neerzetten in de eerste wedstrijd na een lastig weekend maar Animo liet er geen gras over groeien. De rust werd dan ook bereikt met een verschil van 10 doelpunten tussen beide ploegen. (15-5)
In de rust was het woord aan Jansen die zijn ploeg motiveerde om het tempo hoog te houden maar wel met controle te spelen en de scherpte te behouden zodat Huizen niet al te veel mogelijkheden zou zien om terug in de wedstrijd te komen. Na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter in de tweede helft had Animo het even lastig om de motor weer op te starten wat resulteerde in wat rommelige en korte aanvallen. Daarna werd de draad weer goed opgepakt ondanks dat Huizen zo nu en dan wat makkelijker de korf vond in de 2e helft. Gaandeweg bleek dat Animo over alle schijven gescoord had waardoor alle spelers met een goed gevoel het veld af konden stappen. De wedstrijd werd geëindigd met een 26-12 eindstand in het voordeel van de onzen. Ook het 2e zegevierde over Huizen 2 met 20-9 dus de eerste 4 punten werden bijgeschreven.

Morgen (zaterdag) komt Animo wederom in actie op het eigen veld. De tegenstander zal de Nijmeegse studentenvereniging Skunk zijn. Skunk heeft een nieuw team op de been gebracht, waardoor er dus een nieuwe roze lichting richting Geldermalsen komt. Ook zij wonnen de eerste speelronde hun wedstrijd tegen DKOD. Animo zal ook deze tegenstander moeten verslaan om bovenin mee te blijven draaien.

Programma selectie zaterdag a.s.:

Animo 2 – DOS (W) 3 om 14.00 uur

Animo 1 – Skunk 1 om 15.30 uur

Tot morgen!