Animo ook voorbij Chinese horde DKOD

Fanzone

omhoog
53 fans

In een week waarin de “Corriere dello Sport” in opspraak raakte in Italië en daarbuiten met de gevleugelde voorpagina “Black Friday” is het oppassen voor deze verslagschrijver. Dus alle Chinese stereotypen zullen bij deze even achterwege gelaten worden, toch is er wat te vertellen over DKOD. Voor de aanvang van de zaalcompetitie was de Renkumse club veelbesproken in de lokale pers. Twee Chinese sterren zouden de hoofdmacht versterken op voorspraak van korfbalgoeroe Ben Crum gedurende een periode om eind december te schitteren voor hun land op de Korfbal Challenge. Superlatieven vlogen ons om de oren, “hoofdklassewaardig”, “kunnen redelijk mee met ons Oranje”. Animo zag het met de nodige scepsis aan, zouden deze Chinezen de competitie op de kop zetten? Niets was minder waar want DKOD verloor de 1e twee speelronden met de Chinese mannen van EKCA en HKC, dus het succes is nog niet neergedaald in Renkum. Aan Animo de opdracht om daar geen verandering in aan te brengen.

De wedstrijd startte met een comfortabele 0-3 voorsprong, waarna ook DKOD de score opende in het relatief nieuwe sportcentrum Doelum. Het was toch een verademing om eens te spelen op een goed verende, nieuwe vloer. Onze Nathalie vond dat ook, want die kreeg het met name in de eerste helft verschrikkelijk op de heupen want met doorloopballen en schoten hield ze Animo duidelijk op de been in een wat lastige fase. De goed bewegende en relatief sterke Chinese mannen hielden samen met de andere werklustige DKOD’ers zich goed staande, maar moesten ook constateren dat buiten Nathalie om het vizier bij Animo niet helemaal zuiver stond afgesteld. Desondanks geen man overboord want de scoringsmogelijkheden voor DKOD bleven aardig beperkt en Animo zette er voldoende op het scorebord om ruim de rust in te gaan (5-10).
In de rust benadrukte coach Jansen dat Animo het baltempo hoog moest houden en het spel kleiner moest neerzetten om DKOD verdedigend te ontregelen. Na de rust dook Animo de zaal weer in om de score verder uit te breiden. DKOD communiceerde in het veld in het Nederlands, Engels en ook Chinees wat de ploeg in lastige situaties bracht. Animo leek in de 2e helft de “mojo” weer gevonden te hebben, net zoals vorige week tegen Fortissimo. Zeker in de eerste paar minuten denderde Animo even hard door de verdediging van de thuisploeg heen en werden ook de Chinese mannen even getest door Animo’s korfbaldrift. Met de nodige doelpunten slechtte Animo 13 minuten voor tijd de 20-doelpuntengrens (tegen 9 van DKOD) en kon de wedstrijd uitgespeeld worden. Jansen plaatste nog wat wissels en ook DKOD zette de Chinese heren nog even samen in 1 vak. Toen kon je zien dat beide mannen toch het nodige op de mat konden leggen, zeker omdat ze elkaar begrepen in hun acties en bewoordingen. Het mocht echter niet baten voor DKOD want Animo ging met een 12-22 overwinning weer naar huis.

Goed, 6 punten uit 3 wedstrijden! Animo kon even genieten van het 1e plaats maar zag later HKC op doelsaldo weer voorbij schuiven nadat zij EKCA ruim versloegen (26-13). SEV veroverde vorige week 2 punten maar moest het nu toch ruim afleggen tegen Fortissimo (13-26). Volgende week speelt Animo tegen een grillig Zwaluwen, waar er in de eerste speelronde nog een punt gepakt werd tegen het sterker aangeslagen Fortissimo werd er daarna onverwacht verloren van SEV en dit weekend van Skunk.  In IJsselstein wordt het ook spannend als HKC op bezoek moet bij Fortissimo, dit zijn altijd spannende potjes. De vraag is of Animo Zwaluwen verslaat in eigen huis en of het wellicht als koploper Kerst mag gaan vieren. We gaan het beleven! Ben jij er volgende week bij? Wij hopen uiteraard van wel!