Animo onverstoorbaar langs EKCA

Fanzone

omhoog
17 fans

Het was eindelijk weer eens tijd voor een thuiswedstrijd, de eerste van 2020 en in een serie van twee. De tegenstander was EKCA dat verrassend de tweede plaats bekleedde voor aanvang van de wedstrijd. Animo verzamelde de nodige informatie van de Arnhemse tegenstander en wist dat geen doorsnee ploeg was. Al was het alleen maar vanwege het gespeelde speltype en dat het voorgaande week Fortissimo ruim versloeg in een onderlinge confrontatie.

De sfeer zat er weer goed in, zeker nadat Animo 2 in onderling gevecht om de koppositie Tweemaal Zes 3 versloeg en het hoogste treetje voor zichzelf opeiste. Het vlaggenschip had de koppositie al in handen maar wilde hem niet gaan delen met uitdager EKCA, dus winnen was weer de enige optie. Animo opende daarom de score in de eigen sporthal maar zag dat EKCA in de beginfase aanklampte. Met verre schoten hield de bezoekende ploeg zich in de wedstrijd en deed dat zeker in het eerste kwartier uitstekende. Animo hield wel het initiatief en leek zich elke keer weer scherp te houden, wachtend op een nieuwe plaagstoot van EKCA. Vanwege de wat langere heren in een vak en de snelle heren in het andere vak plus een viertal hardwerkende dames moest Animo de nodige aanpassingen doen in de spelopvatting maar langzaamaan begon het meer en meer grip te krijgen op de wedstrijd. 10 minuten voor de rust werd er een gaatje van 3 punten geslagen en moest EKCA meer doen om bij te blijven. De 12-8 voorsprong in de rust werd gekoesterd.
Jansen wees zijn ploeg in de rust op de fysieke strijd met EKCA, deze moest aangegaan worden maar wel met controle om zo niet de controle te verliezen in de wedstrijd. Toch was het EKCA dat de score opende met een afstandsschot en op 10-7 kwam maar Animo pareerde in de beginfase weer elke aanval met een doelpunt. Vervolgens werd er binnen de lijnen goed met elkaar gecommuniceerd en werden de kwetsbaarheden van de Arnhemse defensie veelvuldig getest. Jansen kon langzaamaan achterover leunen zijn stoel langs de zijlijn want hij zag zijn ploeg onverstoorbaar werken aan een nieuwe overwinning, want in deze fase vlogen de doelpunten door de korf heen. Deze sprint zorgde voor een 18-10 voorsprong. Als extra slot op de deur koos Jansen er wel voor om Alko regelmatig binnen de lijnen te brengen om de lange afstandsschoten van EKCA nog verder onder druk te zetten. Voor Alko was dit de beloning voor de uitstekende progressie die hij boekt in het 2e. Ook tegen Tweemaal Zes maakte hij een goede indruk. Met of zonder Alko drukte Animo weer verder door en slechtte net zoals vorige week de 25 doelpuntengrens. EKCA berustte in de nederlaag en liet ook nog de nodige doelpunten aantekenen, waarna de scheidsrechter afblies bij een 27-15 eindstand. De nummer 1 toonde daarmee weer aan dat het momenteel een flinke maat te groot is voor de rest.

Met 4 punten voorsprong op EKCA en HKC start Animo volgende week aan de returnwedstrijden waarbij het dus de tegenstander voor de 2e keer gaat treffen in de zaal. Animo start hiermee met een thuiswedstrijd tegen SEV uit Zelhem. In de eerste speelronde werden zij met 7-22 verslagen in Zelhem. De ploeg bekleed momenteel de 7e plaats en zal nog de nodige punten moeten halen om uit de degradatiezone te blijven. Animo zal met nieuwe energie weer aan de slag gaan in de eigen sporthal. Wij zien jullie graag weer op de tribunes zaterdag.