Animo neemt chagrijn mee uit Enschede

Fanzone

omhoog
78 fans

Na het gewonnen openingsduel tegen Kesteren in Geldermalsen mocht Animo zich opmaken voor de langste rit van dit zaalseizoen, want er moest naar Enschede getuft worden. Twee seizoen geleden deed Animo dit ook al om daar DOS-WK te treffen, destijds in de 3e klasse was de tegenstander tot 2 keer toe te sterk voor Animo maar kon Animo aardig mee met het niveau. Nu moest Animo dat maar gaan ontdekken want DOS-WK heeft zich in de voorbije seizoenen bewezen in de 2e klasse terwijl Animo dat nog moet laten zien. Het goede voorbeeld werd in ieder geval gegeven door Animo 2 dat DOS-WK 2 ruim de baas was in Enschede.

Animo startte brutaal in de enorme Diekmanhal in Enschede en nam een 0-2 voorsprong. DOS-WK moest duidelijk wennen aan de strijdlust van Animo en leek een deukje opgelopen te hebben in de ontmoeting van een week eerder met Victum, dat ruim zegevierde over de Twentse ploeg. DOS-WK moest duidelijk het vertrouwen terugwinnen en dat lukte niet erg in de openingsfase, Animo bleef gedecideerd druk zetten in de aanval en verdediging en vergrootte de marge naar 3-6. Daarna werd zelfs het gaatje naar 4 geslagen op 4-8. Toen kreeg DOS-WK meer grip op de aanvallende impulsen van Animo en knokte zich terug in de wedstrijd, nog voor rust werd het gaatje verkleind naar 1 punt. Animo speelde zeker niet onaardig maar kon in de laatste fase van de 1e helft net niet het doelpunt maken. De ruststand werd daarom bepaald op een 7-8 voorsprong voor Animo.
In de rust wees coach Jansen zijn ploeg op de kwaliteiten van de thuisploeg, Animo had weliswaar de leiding maar de coach vreesde de korfbalintelligentie van de tegenstander. Animo moest in de fase na de rust op haar hoede zijn en blijven knokken voor de punten. En zo geschiedde, Animo opende na rust wederom de score en sloeg een gaatje naar 7-9, maar DOS-WK liet al snel van zich horen (8-9). Daarna brak er weer een goede periode aan voor Animo en liep het uit naar een 8-11 voorsprong maar vervolgens miste het “killerinstinct” om de thuisploeg de genadeklap te geven, waardoor het weer spannend werd. DOS-WK beschikt over een aantal lange spelers die in de korfzone heersen en Animo begon de energie te verliezen om daar de strijd mee aan te gaan en DOS-WK leek voor het eerst echt goed te weten hoe het de wedstrijd naar zich toe kon trekken. De thuisploeg draaide de stand om naar een 12-11 voorsprong, Animo stribbelde verwoed tegen en creëerde voldoende kansen maar zakte qua niveau weg. Op 12-12 bleef het nog even spannend, maar de thuisploeg pakte vervolgens uitgekookt de leiding met 2 doelpunten (14-12), tot afgrijzen van Animo. Gedurende de tweede helft werd de sfeer ook wat grimmiger wat leidde tot twee gele kaarten, één aan elke zijde voor praten tegen de wedstrijdleiding. Invaller Mark zorgde nog voor een lichtpuntje in de laatste minuten door de 14-13 te maken, Animo kon nog op jacht naar een meer dan verdiend puntje. DOS-WK slaagde er echter in om zonder aanvallende intenties een minuut van de tijd af te spelen, maar de scheidsrechter trad daar helaas niet tegenop. Ook een door de tegenstander uit de handen gelopen bal op de aangeef werd in de tumultueuze slotfase, met ook nog een geblesseerde DOS-WK dame, niet meer gezien door de leidsman. Hierdoor eindigde een uitgelezen kans om een droomstart te maken in de 2e klasse in chagrijn. Animo slaagde er niet meer in om de achterstand in te lopen en kon zo met een 14-13 nederlaag weer anderhalf uur de auto in. Huiswerk genoeg, want de Animo had de wedstrijd in handen en heeft deze weggegeven.

Volgende week komt koploper Victum op bezoek in Geldermalsen, wat een pittig potje gaat worden. De paarse formatie versloeg reeds DOS-WK en Kesteren, tegenstanders die Animo ook al trof. Victum maakte in deze twee wedstrijden 55 doelpunten dus Animo zal de komende week de afrondende scherpte op het hoofdmenu moeten zetten wil het in eigen huis de koploper laten zweten! Kom allen kijken, 8 december 20.15 uur!