Animo moet reflecteren na zege op Rivalen

Fanzone

omhoog
29 fans

Afgelopen week genoot Animo 1 een vrij weekend omdat men met slechts 7 teams in een poule is ingedeeld. Deze week stond de ontmoeting met Rivalen op het programma, de vereniging waar Wim Jansen 2 jaar actief was voordat hij weer terugkeerde bij Animo dit seizoen. De coach had zijn huiswerk uiteraard goed gedaan en wist alle ins en outs van de tegenstander en nodigde zijn team ook uit om thuis bij hem in Arnhem te lunchen alvorens men af zou reizen naar Doesburg om daar de wedstrijd tegen Rivalen te gaan spelen.

Na een uitgebreide analyse van de kracht en zwaktes van de hekkensluiter in onze poule en een heerlijke lunch verzorgd door gastvrouw Karin kon Animo afreizen naar Rivalen. Dit was voor Animo bekend terrein omdat er vorig seizoen een voorbereidingstoernooi gespeeld werd met een daarbij behorend feestje. Zelfs de kleedkamers werden herkend, daar men tot diep in de nacht nog het spel Weerwolven gespeeld had met elkaar. In competitie trof Animo Rivalen nog nooit, dus wat dat betreft was het nieuw. De tegenstander kondigde voor de wedstrijd al wel aan dat het wel wat wilde laten zien tegen oud-coach Jansen en Animo was daarom gewaarschuwd, al was men aan de stand verplicht om de zege binnen te halen. Het liefst zo ruim mogelijk om te werken aan het doelsaldo. Die intentie kwam er in de 1e helft nauwelijks uit. Animo creëerde onwijs veel kansen tegen Rivalen maar verzuimde al snel om deze af te ronden, Rivalen ging zeker in de beginfase goed mee met Animo en toonde aan dat het effectiever om kon gaan met de kansen die de verdediging van Animo toeliet. Stuivertje wisselend werd er een 6-5 tussenstand bereikt in het voordeel van de thuisploeg, waarna Animo toch besloot om in de eindfase een andere toon aan te slaan en uiteindelijk werd de ruststand toch bepaald op 6-9 voorsprong van Animo.
Wat er precies in de kleedkamer gezegd is weet deze verslagschrijver niet, maar hij vermoed dat Jansen Animo gewezen heeft op het gebrek aan scherpte in de afronding en dat hij er meer van verwacht had. Maar dit is ook het punt waarop er een wissel toegepast werd en het lastig is om de tweede helft goed te beschrijven zonder dat het op schaamteloze zelfpromotie lijkt. Laten we zeggen dat het niveau in de 2e helft ongeveer hetzelfde bleef alleen dat de ingebrachte wissel het onderscheidenlijke verschil maakte door 5 van de resterende 7 Animo-doelpunten in de 2e helft voor zijn rekening te nemen en daarbij Animo relatief eenvoudig naar de zege loodste. Rivalen scoorde met enige regelmaat ook nog een doelpunt waardoor de eindstand bepaald werd op 10-16.

Met deze zege blijft Animo druk op de top uitoefenen. Fortissimo speelde gelijk tegen HKC waardoor Animo de IJsselsteinse formatie weer in het vizier heeft, maar Ten Donck kan vanmiddag (zondag 14-10) de koppositie weer stevig pakken als het wint van NKV.
Dat gezegd hebbende moet Animo de komende week reflecteren op de gespeelde wedstrijd van gisteren, wat moet er beter en wat kan er beter. De ploeg zal zichzelf als team maar ook zeker als individu een spiegel voor moeten houden om komende zaterdag weer goed voor de dag te komen tegen Conventus. Zij zullen vanuit Zwijndrecht afreizen naar Geldermalsen!