Animo moet gedwongen passen in topper

Fanzone

omhoog
18 fans

Zaterdag was het zover, Animo en Kesteren kruisten de degens in Geldermalsen. Beide ploegen legden vooraf uitstekende statistieken over en wisten dat het een pittige pot zou worden in Geldermalsen.

De start van de wedstrijd was duidelijk voor Kesteren dat op een 0-2 voorsprong pakte, Animo knokte zich terug in de wedstrijd en had 10 minuten na de start een minimale achterstand (2-3). Kesteren pakte echter overtuigend door en was met name op het schot bijzonder gevaarlijk. Animo probeerde de tegenstander onder druk te zetten maar zag dat het lek niet gedicht werd daardoor. Kesteren liep uit naar een 4-8 voorsprong en kreeg steeds meer overtuiging in een goede afloop. Animo sputterde in het verloop van de 1e helft nog wat tegen maar keek in de rust met tegen een 6-12 achterstand aan en moest het toen al constateren dat het bijzonder lastig zou worden om toch nog een positief resultaat te boeken.
Quint slingerde het team nogmaals aan om er nog een echte wedstrijd van te maken. Zodoende startte de 2e helft met een verbeten Animo maar Kesteren kwam deze fase door en kreeg vervolgens vrij baan om de overwinning binnen te slepen. Animo bleef achter de feiten aanlopen en scoorde in de 2e helft beter mee dan in de 1e maar zag de gasten uiteindelijk meer dan verdiend aan het langste eind trekken met een afgetekende 14-23 overwinning.

Met dit resultaat zit Animo dus in de wachtkamer, de koppositie is overgenomen door Kesteren en Animo zal er alles aan moeten doen om de druk hoog te houden op de nieuwe koploper. Dat kan alleen door wedstrijden te blijven winnen en we hebben er nog 4 te gaan. Te beginnen tegen het in vorm verkerende Reehorst’45 dat in de voorbije weken van plek 6 naar plek 3 opklom.