Animo mist scherpte en gaat onderuit

Fanzone

omhoog
41 fans

Na de eerste zege tegen HKC in Utrecht mocht Animo aantreden in eigen huis tegen Fortissimo. De IJsselsteinse ploeg is een bekende en wist ook haar 1e wedstrijd te winnen. Beide ploegen hadden uiteraard de zinnen gezet op weer een overwinning en moesten elkaar bestrijden om nog ongeslagen te blijven.

De wedstrijd startte positief voor Animo, met een strafworp werd de 1-0 op het scorebord gezet. Al gauw bleek Animo het betere van het spel te hebben. Er werden voldoende kansen gecreëerd ten opzichte van een wat afwachtend spelend Fortissimo. Daarmee kwam eigenlijk meteen het voornaamste probleem van de wedstrijd aan het licht, de kansen werden niet voldoende verzilverd om een verdiende voorsprong te grijpen. Fortissimo werd hierdoor in leven gehouden en kon gelijke tred houden in de 1e helft. Animo pakte door een slimme wissel van coach Jansen de voorsprong voor rust: 6-5.
In de rust trachtte Jansen zijn ploeg wat scherpte in te praten. Animo was qua spelbeeld sterker maar verzuimde de doelpunten te maken. Fortissimo ging iets efficiënter om met haar kansen en had ook opgemerkt dat Animo hier moeite mee had. Omdat Animo op dezelfde voet bleef opereren in de 2e helft was et wachten op het omslagpunt in de wedstrijd. Op 7-8 kwam Fortissimo voor het eerst op voorsprong en kon Animo dat tij eigenlijk niet meer keren. Op 10-13 sloeg de tegenstander een ogenschijnlijk beslissend gat maar Animo verzette zich daar succesvol tegen. Coach Jansen bracht wissels in en die betaalden zich uit in wat meer overwicht op met name de rebound en aanvalskracht maar het lukte Animo niet om de wedstrijd opnieuw te kantelen. Zodoende werd er na een spannende slotfase afgeblazen bij een 15-16 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Met deze nederlaag moet Animo zich weer gaan richten op de volgende wedstrijd tegen Ten Donck in Ridderkerk. Zij kwamen afgelopen zondag voor het eerst in actie en wonnen deze wedstrijd tegen Conventus. We gaan er vanuit dat Animo de draad weer oppakt en 2 punten mee naar huis neemt!