Animo mist de slag met Victum

Fanzone

omhoog
20 fans

Met een zege en een nipte nederlaag in het achterhoofd moest Animo Victum verwelkomen in de Randhorst. De tegenstander had tegen exact dezelfde tegenstanders gespeeld en versloeg deze beide met redelijk ruim verschil. Desondanks zag Animo kansen tegen de koploper, maar daarvoor moest het weer ouderwets spoken in de eigen Sporthal.

Zoals inmiddels een handelsmerk lijkt te worden bij Animo startte de thuisploeg goed. Victum werd onder druk gezet en de score werd geopend (1-0), maar de koploper zou de koploper niet zijn als er vrijwel direct geantwoord werd (1-1). De tegenstander uit Houten blijk op schotkracht een uitdagende tegenstander te zijn. Animo bleef echter sterk opereren in de openingfase en kon na een kwartier nog steeds positieve cijfers overleggen (5-4). Daar brak er een fase aan waarin Victum haar kracht etaleerde en Animo door het ontbreken van doelpunten, want kansen waren er genoeg, de slag miste. Hoewel het qua spelverhouding goed in evenwicht leek te zijn, was het de tegenstander die de doelpunten maakte. Animo zag dat met lede ogen aan en werd nog voor rust op een schier onoverbrugbare achterstand gezet (7-15).
In de rust sprak coach Jansen waarschijnlijk zijn manschappen moet in, maar zocht hij ook naar nieuwe impulsen om Animo een boost te geven in de 2e helft. Echter pakte de basis van de avond het goed op in de beginfase van de tweede helft. De doelpuntenproductie bij Victum liet in die fase wat steekjes vallen en zodoende kwam Animo terug naar een 12-17 achterstand. Het grote gat leek gedicht te kunnen worden, maar ineens vond Victum het heilige vuur weer terug en ging al stuivertje wisselend met Animo naar het einde van de wedstrijd, waardoor het gat niet meer kleiner werd. Animo verwerkte vervolgens nog een domper met het uitvallen van de ingevallen Herbert en moest vervolgens de zege aan de tegenstander laten (16-21).

Conclusie is dat Animo met name in de 2e fase van de 1e helft de aansluiting miste, zonder deze dip had het nog spannend kunnen worden in Geldermalsen. Volgende week moet Animo afreizen naar Devinco in Deventer, zij haalden uit 3 wedstrijden 3 punten. Animo zal aan de bak moeten om in Deventer de punten te behalen en over deze tegenstander heen te wippen op de ranglijst. Kom tot zien om 18.45 uur:

Sporthal De Scheg (zaal)
Piet van Donkplein 1
7422 LW DEVENTER

Tot dan!