Animo komt lastige week niet te boven

Fanzone

omhoog
24 fans

Afgelopen week kon Animo niet imponeren tegen Victum en liet de koploper met 2 punten vertrekken. Met nog 1 wedstrijd op het programma in 2018 werd het een lastige week. In het vorige verslag viel Herbert al uit met een blessure en kon hij afgestreept worden voor het jaar 2018. Datzelfde overkwam Marco na een ongelukje waardoor er ook een streep door zijn naam kon. Vervolgens moest coach Wim een nieuwe speler inpassen, dat werd Erwin, maar de coach zelf moest daarna ziek afhaken op de donderdag en zaterdag. Animo 2-coach Arjan nam daarom de honneurs waar in Deventer tegen Devinco.

Met een blik reservespelers vanuit het 2e, waarvoor dank, werd er 95 kilometer gereden richting Deventer. Sporthal de Scheg bleek een enorm sportcomplex met o.a. een schaatsbaan die gezien de winterse omstandigheden bijzonder goed bezocht was. Animo moest even zoeken om de auto te parkeren en moest in het gangenstelsel in het sportcomplex even haar weg vinden maar uiteindelijk vonden beide ploegen elkaar in 1 van de vele zalen in De Scheg. Devinco meldde na de eerste speelronde dat het nog moest wennen aan het nieuwe onderkomen maar daar was vanaf het eerste fluitsignaal weinig van te merken. De thuisploeg zette Animo al snel op een 2-0 achterstand en de achtervolging moest al direct ingezet worden. Via een 6-2 tussenstand kon Animo beter in de wedstrijd komen en leek de aansluiting op 7-6 gemaakt te zien. Animo had echter maar weinig grip op de scherp schietende heren van Devinco en kwam regelmatig van de koude kermis thuis. Ook het vermogen om zelf doelpunten te maken liet het voor rust even afweten waardoor Devinco kon uitlopen naar een 11-6 voorsprong, wat ook de ruststand was.

In de rust moest interim-coach Arjan de man- en vrouwschappen moed inspreken om de strijd aan te gaan met Devinco. Animo deed dat naar capaciteit in de tweede helft maar kon daarbij de thuisploeg niet meer bedreigen. In een gelijk opgaande 30 minuten werd het gat van 5 punten niet meer gedicht en werd er over en weer 10 keer gescoord. Hierdoor kon Devinco de punten in de tas stoppen en moest Animo zonder punten naar huis.

Door de recente uitslagen is Animo gedaald op de ranglijst en zal er in 2019 een nieuwe start gemaakt worden. Op 5 januari oefent de selectie tegen Vriendenschaar uit Bodegraven en Animo 2 tegen DLKV 1 uit Didam. Een week later mag Animo het jaar in competitieverband aftrappen tegen Regio’72 in Vassen. Je bent uiteraard welkom op 5 januari in de eigen sporthal en op 12 januari in Vaassen, hieronder de adresgegevens:

Dorpscentrum De Wieken
Molenstraat 15
8171CE VAASSEN

Namens de selectie wensen we iedereen fijne Kerstdagen en een prettige jaarwisseling. Tot volgend jaar!