Animo klopt SEV in openingsduel

Fanzone

omhoog
41 fans

Ja, daar zijn we weer. De zaalcompetitie weer gestart! Voor Animo werd dat meteen een latertje doordat het in Zelhem moest spelen tegen SEV. In een vlekkeloze week in aanloop naar de openingswedstrijd was Animo weer helemaal compleet, nadat vorige week er toch nog wel wat afwezigen vielen te noteren in de oefenwedstrijden tegen Zwart-Wit en Rigtersbleek. Ondanks dat werden die gewoon gewonnen. Het was nu aan Animo om de eerste twee punten op te halen in het verre oosten.

SEV pendelt al de nodige jaren tussen de 3e en 4e klasse, de ploeg heeft uitschieters naar de 3e klasse maar kan daarin niet een vaste waarde worden. Wat de ploeg kenmerkt is dat het zich altijd meer dan goed inzet tijdens wedstrijden zodat er mogelijk een goede uitkomst uitrolt. Toen SEV het programma onder ogen kwam wist het meteen dat de competitiestart een moeilijke fase zou worden. Starten tegen Animo, volgens uit naar de Zwaluwen om vervolgens een week later weer Fortissimo te ontvangen. Pittig!
Maar goed, terug naar Animo. De wedstrijd startte met een 0-1 voorsprong voor de onzen in Sporthal de Pol, waarna SEV gelijkmaakte (1-1). Animo liet er vervolgens geen twijfel over bestaan wie de betere ploeg was en zette de Zelhemmers op een 1-3 achterstand. Daarna werd het allemaal wat lastiger omdat Animo minder ruimte kreeg van de scheidsrechter om op de eigen manier te spelen. Er rolde een scenario uit dat al eerder langkwam, op het veld Midlandia-uit toen de scheidsrechter een sterke voorliefde voor de underdog had. Animo had moeite om zich hier onderuit te spelen en speelde zelf ook niet overtuigend genoeg. SEV haakte het karretje aan en bleef via 2-5, 3-6 en uiteindelijk 4-8 toch redelijk in de buurt van Animo waar het stoom uit de oren kwam toen men de kleedkamer opzocht.
In de rust maande Jansen zijn ploeg tot rust en sprak individuen aan om de boel beter op de rails te krijgen. Ondertussen had Animo ook al de nodige wissels moeten doorvoeren. Eric viel na 20 minuten uit met blaren onder zijn voeten en had min of meer het vuur in zijn sloffen, hij werd vervangen door Erwin. Een paar minuten later was het Laura die met klachten aan haar hamstring het veld verliet en zij werd vervangen door Nicole.
Het maakte voor de 2e helft niet meer uit wie er speelde, als er maar goed en overtuigend gespeeld werd. Animo knoopte dat goed in de oren en ook de scheidsrechter leek zich te realiseren dat de balans in het duel verdwenen was en was de 2e helft een stuk minder aanwezig in duels. Animo had dat vooral te danken aan zichzelf door domweg makkelijk doelpunten te maken. Na de rust werd er al snel een 5-13 voorsprong neergezet en gingen de koppies bij het immer strijdende SEV hangen. De wedstrijd was gespeeld en Animo liep daardoor uit naar een ruime zege. In het laatste kwartier maakte Mandy nog plaats voor Anne, omdat ze last van haar schouder had. Zodoende waren er meer dan voldoende speelminuten voor onze sterren uit het 2e. De wedstrijd werd besloten op een 7-22 eindstand en Animo kon enigszins tevreden weer huiswaarts keren. De eerste helft was niet leuk, maar gelukkig toonde Animo zich veerkrachtig en scherp in de 2e helft.

Met deze zege staat Animo na de eerste speelronde op doelsaldo op een 2e plaats achter HKC (U) dat overtuigend won van Skunk (28-7). EKCA heeft de 3e plaats te pakken na een zege op het versterkte DKOD en de opvallendste uitslag kwam uit de wedstrijd Fortissimo – Zwaluwen die in een doelpuntrijke wedstrijd op een 21-21 einduitslag kwamen (ik had ze nog gewaarschuwd). Een tegenvaller voor Fortissimo dat volgende week in Geldermalsen op bezoek komt. Animo zal deze ploeg dan op verdere afstand moeten zetten. Kom tot zien: 19.50 uur in de Randhorst!