Animo ijskoud de beste in eigen sporthal

Fanzone

omhoog
16 fans

Het is elk seizoen weer een heerlijk gevoel om naar de eerste thuiswedstrijd in De Randhorst toe te leven. De sfeer, gezelligheid en wij-gevoel dat op de zaterdagavonden gecreëerd wordt binnen ons cluppie is een groot goed. Animo bindt en boeit mensen en dat zie je aan de aanwezigheid van al het publiek dat vandaag met enthousiasme een wedstrijdboekje in ontvangst nam, een plekje zocht en vervolgens deelnam aan de korfbal-bingo tijdens de wedstrijden van onze selectie. Uiteraard mogen we Vakkie A niet vergeten dat weer in vol ornaat aanwezig is. Kortom: Het is weer genieten om als speler zo’n steun in de rug te hebben.

De eerste thuiswedstrijd bracht meteen een pikant affiche. Animo trof in Fortissimo de tegenstander die Animo vorig seizoen de pas tweemaal afsneed in de veldcompetitie en zichzelf tot kampioen kroonde. Animo moest alleen al om die reden laten zien dat er groei zit in de groep. Animo 2 deed het in ieder geval uitstekend tegen Fortissimo 2, want de doelpunten vielen als rijpe appelen waardoor er een 28-18 zege geboekt werd. Het vlaggenschip moest daar opvolging aan geven tegen de 1e keus van Fortissimo maar dat ging niet eenvoudig in de eerste fase van de wedstrijd waarin Animo wel het initiatief had in de score maar Fortissimo bij kon blijven mede omdat Animo gejaagd op zoek was naar een snelle voorsprong waardoor er niet de juiste keuzes gemaakt werden. Na ongeveer 20 minuten spelen prijkte er wel een 7-4 voorsprong op het scorebord en leek het een moeizame wedstrijd te worden. Animo verzuimde Fortissimo een tik uit te delen door op een gat van 4 punten te komen en verloor vervolgens even de controle. De gasten sloegen in een goede fase toe en zette zichzelf naast Animo (7-7) waarna het roer om leek te gaan. Maar juist op dat moment liet Animo zien dat het geleerd had van de ervaringen in het voorgaande jaar. Volwassen werd er op aanwijzing van Jansen het nodige omgezet en Animo deelde nog voor rust toch nog een mentale tik uit door 3 keer toe te slaan in goed uitgespeelde aanvallen waardoor de ruststand werd bepaald op 10-7.
Jansen benadrukte in de rust dat Animo door moest gaan met het uitzoeken van de juiste mensen en de juiste kansen. Daarnaast wees hij zijn groep op de mogelijkheden op individueel niveau. Fortissimo opende de score in de 2e helft maar moest daarna vrijwel direct in de spreekwoordelijk touwen. Animo opereerde als Rico Verhoeven die wachtte op het juiste moment om uit te halen en brak Fortissimo gaandeweg door op inhoud en volwassenheid de wedstrijd naar zich toe te trekken. Het publiek zag Animo als het ware opstaan en kon in die fase genieten van een aantal uitstekende aanvallen die tot een succesvol einde gebracht worden. Fortissimo incasseerde tik na tik en moest noodzakelijke omzettingen doen om de hoop op iets van een resultaat levend te houden maar het mocht voor hen niet baten. Animo was baas in eigen huis en speelde zoals wel vaker een ijzersterke 2e helft. De eindstand werd bepaald op een 25-16 winstpartij (sorry, het scoreverloop in de tweede helft is niet bijgebleven) waardoor Animo ook de 2e speelronde als winnaar van het veld af stapte.

Animo vind zichzelf momenteel terug op de 2e plaats achter HKC, dat net als vorige week ook won (van DKOD 12-19) en nog iets betere doelcijfers overlegd. Wellicht kan Animo daar volgende week verandering in brengen als het aantreed tegen DKOD. Opvallende uitslag was de nederlaag van Zwaluwen tegen SEV (14-15). EKCA is ook nog ongeslagen na een 9-13 zege op Skunk. Zoals gezegd staat DKOD voor Animo op het programma en zal het afreizen naar Renkum. Alle support is wederom welkom, tot volgende week!

O ja, niet te vergeten. Het ijskoud in de titel slaat op de onwijs koude douches na de wedstrijd, laten we hopen dat het over 2 weken beter is (als Animo speelt tegen Zwaluwen).