Animo is Huizen voor de 2e keer de baas

Fanzone

omhoog
56 fans

Zoals vorige week aangekondigd zou de 8e speelronde de 1e returnwedstrijd voorschotelen, voor Animo betekende dit een tripje naar Huizen. De tegenstander werd in de eerste speelronde, die destijds doordeweeks gespeeld werd, met 26-12 verslagen in Geldermalsen. Animo moest nu in Huizen voor de 2e keer toeslaan.

Die urgentie werd nog niet helemaal duidelijk in de eerste helft bij Animo, Huizen trok fel van leer en Animo bleek het vizier verre van scherp te hebben staan in de 1e helft. Na 20 minuten prijkte er een 1-2 voorsprong voor Animo op het scorebord en daarmee was eigenlijk alles gezegd. Veel kansen werden (vakkundig) om zeep geholpen tegen een tegenstander die hard werkte, maar ook zelf minimaal resultaat haalde uit hun inspanningen. Na de 2-2 begon de score dan toch enigszins te lopen waardoor Animo nog voor rust uit mocht lopen naar een 2-6 voorsprong. Geen vuiltjes aan de lucht, toch was er enige frustratie af te lezen van de gezichten bij Animo. Dit was zeker niet wat we gewend waren van ons vlaggenschip in de laatste weken. Gelukkig had Erwin, die de niet-speelgerechtigde Herbert verving wel een groot aandeel in de ruststand want hij scoorde 3 maal in de eerste helft.
Met het schaamrood rond de kaken vluchtte Animo met Jansen de kleedkamer in om de 2e helft een stuk beter voor de dag te komen. Huizen bleef zich verzetten, maar kon nauwelijks imponeren terwijl Animo langzaamaan de score op begon te voeren, uitlopend naar een 3-12 voorsprong. De zege was hierdoor al binnen en daarna zakte de wedstrijd weer wat weg. Het was echter de lange laatste minuut die de scheidsrechter aanhield dat Animo nog de gelegenheid gaf om 2 keer te scoren waardoor er geëindigd werd met een 15-4 overwinning.

Mit diesem Sieg ist Animo ein Herbstmeister mit einem ungeschlagenen Status geworden. Dies musste natürlich abends auf dem von Vakkie A organisierten Oktoberfest gefeiert werden. Mit 16 Punkten aus 8 Spielen war es eine hervorragende erste Hälfte der Feldsaison.

Animo mag zich na de zaalcompetitie opmaken voor een uitwedstrijd in Nijmegen om de ongeslagen reeks op het veld door te zetten en de gaan bouwen aan iets moois. Maar goed, zover is het nog lang niet. Voorlopig mag Animo leunen op mooie statistieken:

We gaan de zaal in! Animo zal in de voorbereiding spelen tegen PSV (9 november in Geldermalsen) en tegen Zwart-Wit en Rigtersbleek (16 november in Delden). Daarna zal de zaalcompetitie geopend worden met een uitwedstrijd in Zelhem tegen SEV (23 november). De eerste echte thuiswedstrijd is gelijk een belangrijke pot tegen Fortissimo op 30 november. Hieronder een overzicht van de poule in de zaal, later volgt er nog een heuse voorbeschouwing:

We hopen op jullie support, bedankt tot zover en tot snel!