Animo grijpt verwachte zege tegen Rivalen

Fanzone

omhoog
42 fans

Na de nederlaag tegen NKV in Nuenen moest Animo zich weer herpakken om in ieder geval op de 2e plaats te eidigen. Idealiter stond Rivalen op het programma, dat wel de eerste punten greep een weekend eerder tegen Ten Donck. Animo stelde zich in ieder geval het doel om er een goede pot van te maken.

Dat begon al lastig, want de op het wedstrijdformulier opgetekende scheidsrechter kwam niet opdagen. Hij had waarschijnlijk ’s morgens uit het raam gekeken, zag het zonnetje naar hem lachen en besloot om een middagje vrij te nemen in plaats van te zwoegen in de warmte. Gelukkig was de heer Poldervaart, die Animo 2 floot bereid om nogmaals de hitte te trotseren om ook Animo – Rivalen doorgang te laten vinden. Daarmee werd hij zondermeer “The man of the match”, ondanks dat hij later in de wedstrijd nog stevig moest optreden. Uiteindelijk werd de wedstrijd net zo saai als de Champions League-finale tussen Liverpool en Tottenham Hotspur, omdat Rivalen niet in staat was om Animo pijn te doen op korfballend vlak, wel moest er respect opgebracht worden voor de meegereisde invallers bij de tegenstander: Een bloedfanatieke 56-jarige heer & een dame van C-leeftijd (14 jaar) die bij de bezoekende vereniging in de A-jeugd speelt. Maar ook zij konden Rivalen niet helpen aan een veel beter resultaat. Rivalen koos al snel om massaal terug te zakken rond de korf, waardoor Animo het spel klein moest maken om tot makkelijke kansen te komen. De legio kansen brachten de hoofden van de thuisploeg af en toe op hol waardoor er zo nu en dan niet de juiste keuze werd gemaakt. Het maakte echter niets uit want de tegenstander strafte dat geen enkele keer af. Animo moest het uit zichzelf halen en dat is al een opgave op zich. De ruststand was dan ook 12-1 en Rivalen coach Cisca Wierda zal een déjà vu gehad hebben, want ongeveer een jaar geleden (12-5-2018) kwam zij met haar oude broodheer SEV op bezoek in Geldermalsen. Destijds werd ze met haar ploeg met een 21-1 nederlaag naar huis gestuurd. Coach Jansen motiveerde Animo in ieder geval om de lijn qua score door te zetten en ook de tweede helft de nodige doelpunten op het scorebord te zetten. Dat lukte ondanks dat het geen leuke wedstrijd was om te bekijken en in zekere zin ook niet om te spelen. Invalster Nicole (bij afwezigheid van 3 basiskrachten van Animo 1) fleurde haar wedstrijd in ieder geval op met 3 doelpunten en ook invaller Jordy die slechts enkele minuten het veld in mocht pakte zijn doelpunt mee. Het hoogtepunt of eigenlijk dieptepunt (het is maar hoe je het bekijkt) was een rode kaart voor een Rivalen-heer die na een iets te opzichtige overtreding van Animo verhaal ging halen bij Marco door te trachten hem een schop te verkopen. De opzet werd een schampschot, maar hij werd desondanks het veld uit gestuurd. Zijn seizoen zat er een aantal minuten eerder op dan zijn teamgenoten want Rivalen zou de laatste wedstrijd van hun seizoen 2018-2019 afsluiten met een 27-5 nederlaag.

Animo moet nog wel een keer aan de bak, over 2 weken in Zwijndrecht tegen Conventus. Dit betreft overigens een avond wedstrijd aangezien het startsignaal niet op de gebruikelijke tijd van 15.30 uur is maar om 18.30 uur. Met een zege eindigt Animo op een zekere 2e plaats, maar of dat genoeg is voor promotie zal nog moeten blijken. De voortekenen zijn in ieder geval somber gezien het grote aantal verliespunten. We gaan er uiteraard alles aan doen om de punten mee te nemen!