Animo en Wim Jansen verlengen de samenwerking

Fanzone

omhoog
13 fans

Afgelopen week heeft de TC medegedeeld dat Animo de samenwerking met Wim Jansen met wederzijds goedvinden met nog een seizoen verlengd. Jansen verbindt zichzelf daarmee voor het derde achtereenvolgende seizoen aan onze vereniging.

Op zijn plek
Het mag geen geheim heten dat Wim het goed naar zijn zin heeft bij Animo. Uiteraard wist hij uit zijn eerdere dienstverband al waar hij in terecht zou komen maar afgelopen seizoen heeft de oefenmeester de nodige keren ervaren dat de groep een andere werkwijze vroeg dan in zijn eerste periode. Dat proces is hem goed afgegaan en de vruchten worden daar nu van geplukt. Kortom: Wim zit op zijn plek waar hij energie en plezier uit haalt.

Groei
Waar Animo in het voorgaande seizoen wellicht ietwat tegenvallend opereerde is de groei in de selectie dit seizoen zichtbaar. Zowel Animo 1 en 2 staan er momenteel goed voor en lijken zich keer op keer te verbeteren, iets wat ook nodig is om de ambitie om in de 2e klasse te spelen te verwezenlijken. Wim stimuleert de groei van met name de jonge spelers en geeft ze de verantwoordelijkheid om zelf daarin stappen te ondernemen.

Samenwerking
Met ingang van het zaalseizoen in André Quint ingestapt om het tweede te trainen op donderdag en te coachen op zaterdag. Het geeft Wim de rust om de ontwikkeling van het 2e te monitoren en zich te concentreren op het vlaggenschip. Voor komend seizoen ligt daar echter de uitdaging voor de TC, want er zal een opvolger gevonden moeten worden voor André die ingesprongen is maar aan het einde van het seizoen weer af zal zwaaien.

Wedstrijd voor wedstrijd
Uiteraard mag de verlenging geen verrassing zijn als men kijkt naar de huidige prestaties, maar het credo van Wim is dat er momenteel wedstrijd voor wedstrijd gekeken moet worden. Toch zal de achterin zijn hoofd het komende seizoen al spelen, maar eerst… Mooie dingen doen in seizoen 2019-2020 en daarna opbouwen naar seizoen 2020-2021!