Animo doet uitstekende zaken met zege op Zwaluwen

Fanzone

omhoog
12 fans

Als je gisteren binnenkwam om Animo 1 te zien, dan was je in feite een uur te laat. Het echte spektakel speelde zich af in de wedstrijd Animo 2 – Zwaluwen 2 waarin ons 2e als het ware opstond gedurende de wedstrijd. Na een gelijk opgaande 1e helft kwam Animo gaande weg op een 8-7 voorsprong in eigen huis tegen koploper Zwaluwen, maar toonde zich bijzonder effectief in met name de 2e helft waar de sterke ploeg uit Zevenaar geen antwoord op had. Animo speelde uitstekend en zegevierde met een 28-20 uitslag, heel knap en een groot compliment naar het team! Dit geeft goede hoop voor 2020!

Voor Animo 1 was er toch wel wat te halen in de eigen sporthal, kort voor de wedstrijd werd duidelijk dat medekoploper HKC onderuit was gegaan bij Fortissimo in IJsselstein (23-22 voor Fortissimo). Animo kon dus met een zege op Zwaluwen alleen aan kop komen. Des te meer reden om een goede wedstrijd neer te zetten. Coach Jansen moest voor de wedstrijd een mutatie doorvoeren in zijn basisacht, want Wim moest zich helaas afmelden omdat hij ziek was. Hij werd vervangen door Erwin, die voor de wedstrijd nog even klaargestoomd werd door Jansen met een spoedcursus “speltactiek voor deze dag”.
Animo wist dat Zwaluwen behoorlijk om de oren getikt was de laatste weken, waardoor het moeilijk te bepalen was hoe ze deze wedstrijd aan zouden pakken. Een ingecalculeerde verliespartij, liet een tegenstander vallen. Maar goed, Animo is de te kloppen ploeg dus waarom niet het onderste uit de kan halen als dat mogelijk is in Geldermalsen. Met die opvatting begon de tegenstander aan de wedstrijd en opende brutaal de score in de Randhorst onder het oog van vele supporters van de thuisploeg, Animo stelde echter orde op zaken en maakte snel gelijk. Daarna was het eenrichtingsverkeer, want Zwaluwen kreeg nimmer grip op de wedstrijd en zag Animo weglopen in de 1e helft. Het ging niet echt makkelijk omdat Zwaluwen ervoor koos om zo nu en dan te vertragen en stevig de duels aan te gaan. Het probleem bij de gasten lag in het scoren want er werden slechts 2 doelpunten gemaakt in de 1e helft door Zwaluwen waar Animo er net zoals vorige week 10 liet noteren. (10-2)
In de rust sprak Jansen zijn ploeg toe om weer het geduld te bewaren. Animo was erbij gebaat om te wachten op de juiste kansen, niet te forceren en op klasse Zwaluwen te verschalken. Bij de Zwaluwen is er ongetwijfeld gesproken over het aantal doelpunten, want zij kwamen in de 2e helft veel beter voor de dag op dat gebied. Animo maakte echter gebruik van de opgebouwde voorsprong in de 1e helft en consolideerde de voorsprong de gehele 2e helft zonder de controle te verliezen. Dat was wellicht niet prettig om naar te kijken maar meer dan dat werd er niet gevraagd door de tegenstander en het optreden van de scheidsrechter. Zwaluwen liet in de 2e helft zien dat het onbegrijpelijk is dat zij de afgelopen weken de nodige punten heeft laten liggen. Animo kon zich op 18-8 een time-out permitteren om elkaar nog eens op te peppen om minimaal de 20 doelpunten te halen zoals zo vaak dit seizoen. Het incasseerde echter in de laatste fase van de wedstrijd teveel doelpunten, een puntje van kritiek ondanks dat de 20 wel weer gehaald werd. De uitslag werd bepaald op een 21-14 overwinning van Animo.

Door de zege is Animo “Koning Winter” geworden en kan het op weg naar Kerst en de jaarwisseling 2019 – 2020. Kijkend naar 2020 kan het weleens een mooi jaar worden voor het vlaggenschip maar zover is het nog lang niet. Eerste horde in 2020 is HKC dat door de eigen nederlaag nu de jacht zal maken op Animo in Utrecht op 11 januari.
Voor nu kunnen wij jullie alleen hele fijne feestdagen toewensen en hopelijk zien we elkaar volgend jaar weer!