Animo breekt Arena in Rhenen

Fanzone

omhoog
19 fans

Speelronde nummer 2 voor Animo op het veld, na de goede hervatting tegen Skunk stond nu de uitwedstrijd tegen Arena op het programma. De ploeg van oude bekende Bert van Harn, die waarschijnlijk hoopte dat de thuisploeg in ieder geval een vuist kon maken tegen Animo. De omstandigheden waren meer dan goed, zonnetje, aardige temperatuur. Alleen moest Animo wel dealen met een groot veld, dat voor het laatst voorgekomen was tegen Reehorst’45 al vroeg in seizoen.

Dat het veld even wennen was, kon je duidelijk zien in de eerste minuten. Animo kwam wat ver weg van de korf tot kansen, maar schakelde vervolgens vrij eenvoudig door naar een vertrouwde manier van spelen. De dames namen hierin het voortouw door rond en voor de korf gevaarlijk te worden. Arena bleef tot 2-2 aanhaken maar moest al snel aanhaken toen Animo uitliep naar 3-5. Zoals we inmiddels gewend zijn van Arena beten ze zich vast in de wedstrijd. Animo liet echter in het vervolg van de eerste helft goed zien dat het kwaliteitsverschil wel duidelijk aanwezig was. Arena hield echter de schade redelijk beperkt doordat ze 2 keer aan mochten leggen vanaf de strafworpstip, maar ko niet voorkomen dat Animo met een 12-6 voorsprong ging rusten.
Quint bekommerde zich in de rust om zijn ploeg, het was immers toch wat warmer dan we van tevoren konden aanvoelen, maar de zon prikte flink door de sluierbewolking heen. Hij spoorde Animo aan om goed te drinken en om Arena nogmaals flink onder druk te zetten. Animo won immers veel ballen in de verdediging door de ballijnen af te sluiten en goed met elkaar mee te kijken in de korfzone. Bij de start van de 2e helft was het Arena er veel aan gelegen om de score te openen, maar ondanks dat Animo wel de gelegenheid aanbood werd daarvan niet geprofiteerd. Daarna schakelde Animo in een verschrikkelijk hoge versnelling en werd er een dodelijk effectieve fase geopend. Arena kon daar weinig tegenover stellen en zag de tegenstander met rassen en schreden uit het zicht verdwijnen. De thuisploeg kon het aanwezige publiek maar 2 treffers voorschotelen in de tweede helft, Animo tapte uit een geheel ander vaatje en scoorde min of meer over alle schijven waardoor de teller in de tweede helft op 17 doelpunten stopte en er uiteindelijk dus een 8-29 eindstand door de solide fluitende scheidsrechter opgetekend werd.

Met deze zege staat Animo nog steeds aan kop en zal het komende week de topper in Geldermalsen spelen tegen achtervolger Kesteren dat 1 puntje minder bezit. Animo zou uitstekende zaken doen als de wedstrijd volgende week in winst omgezet zou worden. Maar net als Animo steekt ook de tegenstander al geruime tijd in uitstekende vorm. Beide ploegen werden in de zaal kampioen en kunnen in competitieverband al geruime tijd niet verslagen worden. Een “clash of titans” zal zaterdag de aankondiging zijn. We hopen dat jij erbij bent om ons naar een overwinning toe te schreeuwen!