Animo blijft de stoomtrein gaande houden

Fanzone

omhoog
17 fans, inclusief jijzelf.

Na de zege tegen EKCA mocht Animo zich opmaken voor de eerste returnwedstrijd in de zaalcompetitie, tegenstander was SEV uit Zelhem dat in de eerste speelronde met 7-22 verslagen werd in Zelhem. Nu mocht de nummer 7 naar Geldermalsen komen om zoveel mogelijk de schade te beperken want de illusie van winnen was er niet.

Animo moest 1 mutatie doorvoeren omdat Eric zijn achillespezen wat rust moest gunnen, zijn plekje werd ingenomen door Alko die dat vertrouwen meteen terugbetaalde door de wedstrijd te starten met een doelpunt met zijn eerste schot (1-0). Daarna werd het meteen wat moeizaam, als we kritisch mogen zijn dan begon Animo niet scherp genoeg aan de wedstrijd. In Zelhem leerde men dat SEV zeker in de beginfase het gaspedaal goed kan indrukken en met de nodige werklust boog het een 2-1 achterstand brutaal om in een 2-3 voorsprong in het huis van de koploper. Animo repareerde de achterstand vrij snel en liep daarna weg van de gasten maar echt sprankelend was het niet. Animo forceerde zo nu en dan teveel en kreeg in die acties de scheidsrechter niet echt mee. Ondanks dat die situaties niet altijd goed “gelezen” werden en de ploeg wellicht andere keuzes moest maken deerde het niet in de jacht op een nieuwe zege. SEV bleef zo nu en dan een doelpuntje meepakken en Animo sloeg voor rust een gat van 7 doelpunten. Het scorebord toonde een 13-6 ruststand.
In de spreekruimte gaf Jansen zijn ploeg wat aanwijzingen om SEV nog verder onder druk te zetten. Het maken van de juiste keuzes en iets meer laten zien aan het aanwezige publiek was geen overdreven luxe in de tweede helft. Dat lukte gelukkig want Animo pakte de draad goed op en zou zoals wel vaker een betere tweede helft spelen dan de eerste. SEV bleef zo nu en dan tegenspartelen maar kon niet meer dan speldenprikjes uitdelen, ook omdat zo nu en dan de concentratie aan Animo-zijde wat wegzakte. Toch liep de score plotseling steeds hoger op omdat Animo over veel schijven begon te scoren maar ook mooie kansen jammerlijk om zeep hielp. De jacht werd onder leiding van Vakkie A weer geopend op de 30 doelpunten, wat in de eerste helft schier-onmogelijk leek na de moeizame start. Toch ging het gebeuren. Animo werd daarmee geholpen door invallers Mark en Leander waarbij de laatste vanaf de strafworpstip de 30ste binnen gooide. SEV kwam uit op 13 doelpunten en sprak na de wedstrijd over “Zou Animo dit nog wel leuk vinden?” en “Het had erger gekund”. Dat zegt veel over de huidige status van de koploper dat door deze zege (30-13) op een doelsaldo van +100 uitgekomen is en concurrenten punten ziet morsen (Fortissimo en EKCA verloren allebei hun wedstrijd).

Voorlopig lijkt alleen HKC Animo nog te kunnen volgen op gepaste afstand (4 wedstrijdpunten) en moet Animo de scherpte vast houden. Volgende week gaat Animo op bezoek in IJsselstein om daar tegen Fortissimo te spelen. Deze ploeg draait momenteel niet naar wens maar verloor in IJsselstein nog geen van haar wedstrijden. Het is aan Animo om daar verandering in te brengen en een nieuwe zege te boeken.