Animo 2 bekroont progressie met kampioenschap!

Fanzone

omhoog
19 fans

Je ziet het, dit is het wekelijkse verslag. Even geen Animo 1 dat normaal de titel siert maar deze keer heel erg verdiend Animo 2. Zij werden gisteren kampioen, in de auto, onderweg naar Geldermalsen na een uitstekende overwinning op Zwaluwen 2. We nemen je even mee langs het zaalseizoen van Animo 2.

Fundament in de eerste wedstrijden
Toen Animo 2 het veld afkwam wist dat het pittig zou krijgen in de zaalcompetitie, temeer omdat koploper Zwaluwen 2 op het veld heerste en ook in de zaal een grote rol zou spelen. Animo startte echter met een zege op het ervaren Oost-Arnhem 4 in de eerste speelronde en haalde in de eerste thuiswedstrijd stevig uit tegen Fortissimo 2, dat aan het begin van het zaalseizoen toch als een mogelijke concurrent gezien werd. Die zege werd in de 3e speelronde teniet gedaan door een tegenvallende wedstrijd in Houten waar Victum 3 te sterk was voor de onzen. Het leek er even op dat er een deuk in het vertrouwen zou ontstaan zeker met het oog op de confrontatie met Zwaluwen 2 in Geldermalsen.
Het gebeurde echter anders, net zoals tegen Fortissimo klapte Animo er in de eigen sporthal op en scoorde qua amusementswaarde een dikke 10 tegen de ervaren ploeg uit Zevenaar. Waar Animo op het veld bij tijd en wijlen pijnlijk te kijk gezet werd was er nu weinig houden aan voor Zwaluwen. Het fundament leek met een dikke 28-20 zege gelegd!

Progressie en geloof in eigen kunnen
Coach Quint bouwde met die resultaten verder aan zijn ploeg dat steeds meer een eenheid begon te worden en ook in de trainingspartijen te groeien richting het niveau van het eerste team. Spelers werden in hun kracht gezet en het team raakte beter op elkaar ingespeeld en boekte in die fase zakelijke zeges op Synergo 3, Tweemaal Zes 3 en bracht ook het weerzien met Oost-Arnhem in de eerste returnwedstrijd tot een goed einde. Animo kwam hierdoor aan de bovenkant van de ranglijst te staan maar had nog genoeg uitdagers in het kielzog. Toen ook Fortissimo 2 weer aan de kant gezet werd in IJsselstein doemde de ontmoeting met Victum 3 weer op. De eerste taak was om de paarse ploeg te verslaan en dat bracht spanning mee, Animo en Victum hielden het in de eerste helft spannend in Geldermalsen maar juist op dat moment was het geloof in eigen kunnen dusdanig groot geworden dat ook Victum niet voldoende weerstand kon bieden en uiteindelijk het voordeel in het onderlinge resultaat verloor ten opzichte van de ploeg op kampioenskoers.

Volwassen wedstrijden winnen
Kijkend naar twee seizoenen geleden toen Quint voor het 1e voor een uitdaging stond tegen SDO en dat samen met de ploeg tot een onvoorstelbaar goed einde bracht, zo moest hij weer de uitdaging aan met het oog op de uitwedstrijd bij Zwaluwen 2. Zijn ploeg moest optimaal presteren, want een zege zou cruciaal zijn voor het staartje van de zaalcompetitie. Hij zag het weer aan, tegen SDO werd het niet meer spannend op een gegeven moment 2 jaar geleden, maar nu was elk moment op het puntje van de stoel. Of in het geval van André…. Van de bank af.
Nek aan nek streden de ploegen om de punten in Zevenaar, maar Animo liet het ultieme zien. Strijd, eenheid en de wil om te winnen, de wil om met zijn allen de eindstreep te halen. Even leek het in de slotfase mis te gaan, maar Animo rechtte de rug. Animo liet met jong en oud zien dat het niet meer de ploeg was die een grillige 1e helft veld kende (met gewoon goede resultaten). Er stond een kampioensploeg, dat was te zien toen in een aanval de bal via de korf over de achterlijn heen dreigde te gaan. Mark vloog er achteraan, tikte de bal half hoog, half opzij. Nicole dook vervolgens al volleyballend op die bal af en tikte hem in de handen in een medespeler. Dat maakte uiteindelijk het minimale verschil in het hol van de leeuw. Animo was net iets beter, net iets scherper dan Zwaluwen en won met 21-22.

Fijne autorit en een feestje
De zege werd uiteraard gevierd, scenario’s werden besproken onder het genot van een drankje in de kantine nadat Animo 1 ook won van Zwaluwen 1. Er werd met een schuin oog gekeken naar Oost-Arnhem 4 – Tweemaal Zes 3, want als Tweemaal Zes niet zou winnen dan zou het kampioenschap toch plotseling al binnen zijn. En het gebeurde, in de auto werd Animo 2 kampioen. Misschien niet het mooiste moment, maar o zo verdiend na de zege in Zevenaar.
Het resulteerde in een snel opgetuigd feestje in de kantine, weer een mooie avond in de eigen Derde Helft. Proficiat Animo 2, geweldige prestatie!

Op weg naar meer
Toch dan even naar Animo 1, zoals aangegeven boekte men een degelijke zege op Zwaluwen. Het was geen leuke wedstrijd, zeker niet na alle spanning in de wedstrijd ervoor maar de punten werden naar huis genomen na een uitstekende opleving vlak na rust. Uit Utrecht, waar enig overgebleven concurrent HKC een derby speelde tegen Fortissimo, kwam wederom goed nieuws. HKC verloor voor de 2e keer deze derby dit zaalseizoen met een punt verschil. De weg naar het kampioenschap ligt wagenwijd open. Animo moet komende zaterdag kampioen worden in een wedstrijd tegen HKC. Wij hopen dat jullie er allemaal bij zijn.

19.45 uur, De Randhorst! Tot zaterdag!