Animo 2 – Rust Roest 4

Fanzone

omhoog
41 fans

De promotieregeling binnen de reserve derde klasse is als volgt:

2. De acht beste nrs. 2 (zie punt 6 onder algemeen) van de afdelingen A t/m X promoveren naar de reserve 2e klasse.

Wanneer het behaalde aantal punten gelijk is het hoogste doelsaldo;

Na wat zoekwerk was het al snel duidelijk dat we absoluut onder deze 8 zouden vallen wanneer we tweede werden, met slechts twee verloren wedstrijden dit zaalseizoen. De missie van afgelopen zaterdag was dus helder voor promotie. Er moest minimaal gelijk spel behaald worden tegen Rust Roest aangezien deze twee punten minder hadden dan Animo 2, maar een beter doelsaldo.

In de weken voor de wedstrijd werd hier al flink naar toe geleefd. Tijdens de uitwedstrijd werd Animo afgetroefd door het geroutineerde spel van Rust Roest. De druk lag voornamelijk bij de dames door slimme kansen achter de korf goed te benutten, maar ook in de 1 tegen 1 actie waren ze meedogenloos. Goed voorverdedigen van de heren en communicatie tussen de dames was dus van belang. Tijdens de trainingen kon men hiermee aan de slag en ook tijdens de (oefen)wedstrijd tegen PSV werd hier de nadruk op gelegd.

De Randhorst was goed gevuld bij de start van de wedstrijd en nadat de scheidsrechter beide partijen een succes had gewenst klonk het eerst fluitsignaal. Animo openende de score maar direct daarop volgde de gelijkmaker van Rust Roest. De eerste helft was een schouwspel van mooie aanvallen afgewisseld door slordig spel en één-schots aanvallen aan beide kanten. Wanneer Animo probeerde uit te lopen werd zij weer ingehaald door Rust-Roest en andersom was dit niet anders. Uiteindelijk kon men uitpuffen in de kleedkamer met de ruststand van 7-9 in het voordeel van Rust-Roest.

In de rust benadrukte coaches Niels en Tim dat er niets verloren was maar er wel vol gas gegeven moest worden om de overwinning binnen te halen. Onder andere door meer te gaan uitverdedigen zou de druk opgevoerd moeten worden bij de tegenpartij.

Animo vloog uit de startblokken en een gelijkspel was terug op het scorebord na enkele minuten. Het ‘erop en erover’ wilde alleen niet helemaal lukken waardoor het tot 14-14 zeer spannend bleef. Inmiddels begonnen er wat mensen op de tribune en langs de kant flink zenuwachtig te worden maar Animo wist het hoofd koel te houden. In de laatste 8 minuten werd het verschil gemaakt en na het laatste fluitsignaal stond er een fantastische einduitslag van 18-14 op het scorebord.

Na twee seizoenen afwezigheid zal volgend jaar weer uitgekomen worden in de tweede klasse binnen de zaalcompetitie. Animo 2 is ontzettend trots op dit resultaat en wilt dan ook alle hulpcoaches, invaltrainers en natuurlijk de supporters bedanken voor alle steun!