“Oliebollenverdwijntruc” richting topper in Utrecht

Fanzone

omhoog
8 fans

Coach Jansen schermde er al snel mee na de jaarwisseling: De “oliebollenverdwijntruc”… Met angst en beven meldde de selectie zich afgelopen donderdag in de sporthal om de eerste training van 2020 te ondergaan. Na het ontvangen van elkanders beste wensen liep Jansen met een smile op zijn gezicht en een lichte tred door de zaal te stiefelen om de benodigde gereedschappen voor zijn truc bij elkaar te rapen. En ja, we hebben het allemaal overleeft… Geloof ik.

Toch werd Jansen op de trainingsavond onaangenaam verrast doordat oefenpartner Rheko een “oefenwedstrijdenverdwijntruc” uithaalde door zich om 20.10 uur af te melden voor de geplande oefenwedstrijden pakweg 46 uur later. Gelukkig werden de meubelen voor het 1e deels gered doordat Kesteren met het 1e team ook op bezoek kwam in Geldermalsen, maar viel voor het 2e het oefenweekend in het water ondanks dat er nog diverse verenigingen benaderd werden. Balen dus!
Zodoende werd er dus zaterdagmiddag om 15.45 uur in De Randhorst gestart met Animo – Kesteren in oefenvorm. De tegenstander worstelt momenteel in de 2e klasse nadat er vorig seizoen historische prestaties behaald werden door het 1e team. Echter vertrokken er een aantal sterkhouders waardoor het nu lastig is om weer aan te pikken op dat niveau. Animo kruiste meermaals de degens met Kesteren in de afgelopen seizoenen en dat waren altijd stevige wedstrijden op het scherpst van de snede. Qua werklust deed Kesteren niet onder aan voorgaande jaren maar nu in 2020 was Animo toch een stapje verder. Er werd al snel een voorsprong gepakt en gekoesterd over de ietwat matige wedstrijd (maarja… het is toch weer even bijkomen van Kerst en Oud & Nieuw en alles eromheen). Jansen toonde zich coulant richting de reservespelers van Animo 2 die ook de nodige speelminuten kregen en Nicole mocht al starten voor de afwezige Nathalie. Eindstand 17-11, eerste onofficiële overwinning dus in de tas.

Deze oefenpot was niet voor niks, want er staat een topper tegen HKC op het programma komende zaterdag. Om 20.00 uur spelen nummer 1 (Animo) en nummer 2 (HKC) tegen elkaar in Utrecht. Animo heeft momenteel een ongeslagen status en HKC verloor de laatste speelronde voor de Kerst van Fortissimo dus ze moeten winnen om Animo weer bij te halen. Voor Animo zou winst ideaal zijn om zo de voorsprong op de directe concurrent te vergroten naar 4 wedstrijdpunten. Een spannende opmaat! Ben jij erbij om ons aan te moedigen?

P.S. Alle lezers nog de beste wensen voor 2020!