, ,

MONUMENTALE TITEL BRENGT ANIMO IN DE OVERGANGSKLASSE!!!

Het kan momenteel niet op in korfballend Geldermalsen, want de gestage opmars van het vlaggenschip kreeg er opnieuw een prachtig hoofdstuk bij op zaterdag 11 maart 2023. Deze dag gaat de boeken in als de dag dat Animo een cijfer inruilde voor een naampje. Animo ruilde in zaalseizoen 2019-2020 de 3e klasse in voor de 2e klasse, vorig seizoen de 2e klasse in voor de 1e klasse. En nu mocht ook die 1 het veld ruimen en werd het stickertje “overgangsklasse” alvast in de boeken van de KNKV geplakt. Animo is erbij volgend seizoen!

Straatlengte
Animo verloor dit seizoen in competitieverband nog geen één wedstrijd en zag de concurrentie wel de punten laten liggen waardoor het gat bleef groeien. Animo startte het zaalseizoen met twee knetterende overwinningen op Reehorst’45 en Sparta met meer dan 30 doelpunte per wedstrijd als gevolg. Tussendoor werd verwachte concurrent DOT ter zijde geschoven, dat een slow-start kende in de 1e klasse. Animo maakte zich vervolgens op voor een heftige strijd met Vriendenschaar in Bodegraven en kwam ondanks een moeizame wedstrijd als winnaar uit de strijd. Na de jaarwisseling werd het inmiddels gedegradeerde HKC verslagen en leek het jaar goed te beginnen. Toch vertrok Animo met gemengde gevoelens uit Oud-Gastel toen men wel afrekende met Juliana maar Alieke verloor aan een nieuwe knieblessure. Ook liet concurrent Vriendenschaar punten liggen in Nijkerk waardoor Animo het gat naar 4 punten zag groeien en nog voordat Animo Vriendenschaar nogmaals zou treffen verloor Vriendenschaar nogmaals van Reehorst’45. Animo ging door met winnen maar leek ogenschijnlijk een tandje terug te schakelen, bewust of onbewust. Met name de wedstrijd tegen Reeuwijk was een duidelijk waarschuwing dat de scherpte er moest blijven om de zaken tot een goed einde te brengen. Dat lukte allemaal want ook Reehorst’45, DOT en Sparta werden wederom verslagen. Met een straatlengte voorsprong kon 11 maart met rood omcirkeld worden, Vriendenschaar kwam op bezoek en er moest werkelijk een wonder gebeuren wilde Animo die dag of mogelijk later de titel niet binnen halen.

De wedstrijd
Animo speelde de wedstrijd met de inmiddels bekende formatie en trainde in de aanloop naar de wedstrijd op specifieke facetten om Vriendenschaar af te stoppen. De uitstraling van de uitploeg was ook duidelijk toen ze de Randhorst binnen kwamen, niks te verliezen mogelijk proberen te stunten. Niks meer, niks minder.
Een bijzonder volgepakte Randhorst, met heel veel leden, sponsoren en geïnteresseerden zag Animo en Vriendenschaar starten aan wederom een historische wedstrijd in het geschiedenisboekje van Animo. Met een zege of een nederlaag kleiner dan 3 punten verschil stond Animo in de Overgangsklasse. Een scenario dat een aantal jaar geleden nog niet opkwam bij de gemiddelde Animoër. Oud-voorzitter Hans Ruitenbeek sprak ooit over doorgroeien naar de 1e klasse, maar Animo oversteeg deze verwachting dit zaalseizoen.
Nadat de teams onder luid gejuich werden voorgesteld en er een heuse lichtshow zich afspeelde in onze thuishal zagen we dat Vriendenschaar met goede bedoelingen naar Geldermalsen gekomen was. De uitploeg bond de strijd aan met Animo en na 7 minuten stond er dan ook een 3-3 tussenstand op het scorebord. Echter moesten we zoals wel vaker constateren dat Animo met meer gemak dan de andere ploegen de korf vind en ook Vriendenschaar ondervond dit vrij snel in de wedstrijd. Animo liep weg van de tegenstander en liet 3 doelpunten op rij noteren (6-3). De tegenstander koos daarna voor de achtervolging en bleef op schootsafstand van Animo, om toe te slaan als het niveau terug zou zakken bij de thuisploeg. Animo voelde zich echter gesteund door Vakkie A en het aanwezige publiek en liet de tegenstander van zich af tot aan de rust want die werd bereikt met een 13-11 voorsprong.
Zoals wel vaker geval is geweest de afgelopen wedstrijden maakt Animo pas na de rust echt het verschil en ook deze keer was het niet anders. Dit kwam in dit geval omdat Animo ook over de dames doelpunten wist te produceren, die in de eerste helft op een doelpunt van Laura na niet opgeschreven konden worden. Echter werkten alle dames erg hard om het sterke dameskwartet van de tegenstander zo onschadelijk mogelijk te maken. De doelpunten die dan toch vielen uit handen van de Animo-dames begin tweede helft waren de eerste aanzet om verder weg te lopen bij Vriendenschaar. (16-12) Vriendenschaar zette nog wel aan maar bleek niet meer bij machte om Animo te volgen als eerder in de wedstrijd en kreeg daarvoor ook de rekening gepresenteerd. (19-13) De Randhorst wist vervolgens hoe laat het was en begon zich al voor te bereiden op het feest dat zou gaan volgen op het laatste fluitsignaal en het gaf coach Niels de ruimte om een aantal wissels te plaatsen waarna de wedstrijd de laatste fase in ging. Animo consolideerde de voorsprong en beleefde de laatste minuten van de wedstrijd als een droom die niet lang genoeg kon duren. Nog voor het laatste fluitsignaal op een 25-19 tussenstand vlogen de slingers al door de zaal heen. Een driekleur deze keer! Normaal altijd blauw-witte slingers, maar ook nu werd de gouden slinger toegevoegd aan het pallet. Prachtig! Animo pakt de titel en een waanzinnige promotie!

Feest!
Animo vierde het feestje met elkaar op het midden van het veld, tussen alle mooi gemaakte spandoeken door de jeugd de afgelopen weken waarin er toegeleefd werd naar dit moment. Onder oog van het publiek met heel veel (oud-)leden, die een ware reünie beleefden, kon de champagne de lucht in. Fotograven vereeuwigden dit moment met foto’s en ook filmpjes werden voor, tijdens en na de wedstrijd gemaakt. Om nooit te vergeten!
Nadat alle felicitaties ontvangen waren zakte het besef nog verder in de koppies van een ieder. Animo op hoog niveau in de Betuwe, met volgend jaar nieuwe sterke opponenten in de Randhorst. Wie komen er op bezoek?
Voor latere zorg, eerst groot feest in De Derde Helft! Wauw!