, , ,

Midweeks programma na uiterst droevige week

Dinsdag 3 oktober bereikte ons het uiterst droevige nieuws dat de broer / zwager van 2 spelers uit onze selectie onverwachts was overleden. Als voormalig Animo jeugdlid had dit overlijden grote impact binnen onze vereniging.

Het condoleren vond plaats op zaterdagmiddag. Voor ons als selectie was direct duidelijk dat wij daar aanwezig moesten zijn om onze condoleance en steun over te brengen aan de familie / onze selectieleden.

Aangezien de protocollen van de KNKV ons geen hulp boden, moest er veel geregeld worden en waren we afhankelijk van de medewerking van onze tegenstanders. En dat ook nog onder tijdsdruk want de wedstrijden moesten ingehaald worden voor de laatste competitieronde op 14 oktober. Vanaf deze plek nogmaals onze dank aan Viking en Odik voor de medewerking. En aan onze Ilse voor al het regelwerk.

Viking 1 – Animo 1

Na de begrafenis op maandagmiddag, stond op maandagavond al Viking 1 – Animo 1 op het programma. De focus werd verlegd naar het sportieve. Op een groot veld (60x30m) werd de wedstrijd gestart onder toeziend oog van een mooie delegatie Animo toeschouwers. De scherpte in het spel en in de afronding was er niet bij Animo. Na een 0-1 voorsprong, ging het initiatief over naar Viking. Halverwege de 1e helft stond er een doelpuntarme 3-1 tussenstand op het scorebord. Na 3-3 en 6-3 knokte Animo zich terug naar een 7-7 ruststand.

Na rust lag het initiatief wel bij Animo. Aan de hand van een scherpe Wim was er continu een kleine voorsprong wat uiteindelijk leidde tot een 14-17 overwinning. Zaterdag volgt de beslissende wedstrijd tegen Woudenberg. Een verlies met 1 verschil, een gelijkspel of winst leidt tot het kampioenschap.

Odik 3 – Animo 2

Op dinsdagavond de (potentiële) kampioenswedstrijd van Animo 2 tegen concurrent Odik 3. Winst of een gelijkspel zou het kampioenschap opleveren. Maar Odik 3 is een goede, geroutineerde ploeg met enkele sterke speerpunten. Animo 2 begon moeizaam aan wedstrijd, maar behield verdedigend goed de grip aan de hand van Anne en Vera. Voor rust lag het initiatief bij Animo wat leidde tot een ruststand van 5-7.

Na rust liet Odik zien waartoe ze in staat zijn. In ca 12 minuten werd de wedstrijd compleet omgedraaid door een 9-2 streak. Een hoog afrondingspercentage en het afstraffen van enkele foutjes van Animo zorgde voor een 14-9 stand. Inmiddels hadden Rick en Robbert de ploeg toegesproken in een time-out en de eerste wissels kwamen in het veld. De strijd werd opgevoerd en toen ook de aanvallen meer rust kregen, gingen de doelpunten weer vallen. Een zuivere (jarige) Tobias en enkele doelpunten van de invallers zorgden ervoor dat Animo 2 weer gelijk kwam bij 15-15. Wat een veerkracht! Bij Odik stonden de sterkhouders echter ook op in de slotfase en na 16-16, pakte Odik met 17-16 alsnog de overwinning. Hierdoor staan beide ploegen in punten en onderling resultaat exact gelijk. Als beide ploegen zaterdag winnen, is het algehele doelsaldo bepalend voor de 1e plek. En aangezien het doelsaldo van Animo +16 hoger ligt dan van Odik, staat Animo 2 op poleposition voor het kampioenschap.