, , ,

Matige debuutwedstrijd van Animo in de hoofdklasse

Na het handhaven in de overgangsklasse mocht Animo zich gaan klaar maken voor de hoofdklasse op het veld. Vorige week werd er al geoefend in de regen tegen MIA. Animo 2 wist na een moeizame eerste helft, terug te komen en speelde uiteindelijk gelijk. Na deze wedstrijd won Animo 1 gemakkelijk van MIA 1. Als laatste in het rijtje mocht Animo 3 spelen tegen MIA 3. MIA 3 was helaas net te sterk voor ons derde.

Animo 2
Een bekende tegenstander kwam vanuit Oss op bezoek in Geldermalsen. Afgelopen zaalseizoen wist ons derde tweemaal niet te winnen van Dot 2. Dot 2 kwam zaterdag niet op bezoek bij het derde maar bij ons tweede.

In de 5de minuut van de wedstrijd opende Dot de score met een korte kans. Er volgde een gelijkwaardig spel waarin beide ploegen geen voortouw pakte. Beide ploegen hadden hier meermaals de kans voor, want strafworpen werden door de scheidsrechter rijkelijk gegeven. Alleen strafworpen moeten wel worden afgemaakt om de score op het scorebord te verhogen maar dit was niet het geval. Geen enkele strafworp werd afgemaakt waardoor voor rust al 5 strafworpen gemist waren. Animo wist wel met 1 doelpunt voordeel de rust in te gaan. Dot 2 kwam sterker uit de rust dan Animo en pakte twee doelpunten voorsprong.

Animo vocht zich terug en met nog 10 minuten op de klok stond het 10-10. Dot 2 wist nu wel een strafworp te raken maar Animo antwoorde hierop door een afstandsschot. Dot 2 reageerde direct terug door hetzelfde te doen maar in de laatste minuut wist Animo ook een strafworp te scoren. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel (12-12).

Animo 1
Een geheel onbekende tegenstander was Tempo tot afgelopen zaterdag voor Animo. De ploeg kwam eerder dit seizoen nog uit in de Korfbal League 2. De eerste aanval van Tempo was direct succesvol en het tweede doelpunt liet ook niet lang op zich wachten. Animo had moeite om onder de druk van Tempo uit te spelen en de doelpunten lieten enige tijd op zich wachten. Tempo speelde ondertussen rustig verder en was vooral vanaf afstand erg scherp. Na rust zou Animo harder aan het werk moeten om de achterstand van maar liefst 5 doelpunten weg te werken. Dit lukte niet en Animo zag het gat groter worden. Enkele wissels volgde waardoor het gat iets verkleind werd, maar het kwaad was al geschiet.
Animo debuteerde in de hoofdklasse met matig spel en te weinig doelpunten.

Aankomende zaterdag gaat Animo afreizen naar Zwolle. In Zwolle gaan ze een oefenwedstrijd spelen tegen Sparta om zo in het wedstrijdritme te blijven. Sparta 2 speelde net zoals Animo 2 in de eerste competitiewedstrijd gelijk. Sparta 1 wist ook geen punt te bemachtigen op eigen veld.