, , ,

Leerzame oefenwedstrijden voor Animo

Afgelopen zaterdag was het tijd voor de allereerste zaalwedstrijd in de Randhorst, alhoewel het was maar een oefenwedstrijd en nog geen competitiewedstrijd. Waar de selectie van Animo in het afgelopen jaar vooruit is gegaan heeft de Randhorst helaas niet meebewogen. De staat van de gehele zaal, laat hier en daar de oren klapperen van schrik als men er overpraat. Gelukkig hield dat de selectie van Velocitas niet tegen om zaterdagavond af te reizen naar Geldermalsen.

Animo 2 vs Velocitas 2

Velocitas 2 heeft net zoals Animo 2 het veldseizoen afgesloten met een kampioenschap. In de eerste minuten van de oefenwedstrijd lieten ze zien dat ze niet voor niks het kampioenschap binnen hadden gesleept. Na een kwartier speeltijd hadden ze een voorsprong op gebouwd van 2 punten. Velocitas hield het initiatief richting de rust maar Animo 2 volgde ze in hun kielzog, ondanks dat ging Animo 2 met 4 puntenverschil de kleedkamer in. Helaas ging Velocitas verder met hun doelpuntenserie na rust en liet Animo steeds verder achter. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd probeerde Animo terug te komen maar verder dan 1 doelpuntverschil kwamen ze niet. Velocitas liet ze achter met genoeg huiswerk voor aankomende dinsdag, dan zal de laatste oefenwedstrijd vs Victum gespeeld gaan worden.

Animo 1 vs Velocitas 1

De dames van Animo 1 waren afgelopen dinsdag (tegen Antilopen) vooral in de 2de helft goed op schot en hiermee opende ze dan ook de score van deze oefenwedstrijd. Het werd al vrij snel duidelijk dat Velocitas niet voor niks Hoofdklasse had gespeeld op het veld, de verre afstandsschoten vielen er een voor een, maar ook de scheidsrechter speelde hierin een rol. De gehele eerste helft werd er veel gefloten waardoor vrijuit korfballen lastig gemaakt werd. Het enige voordeel hieruit was dat Animo enkele strafworpen en vrije ballen afrondt waardoor Velocitas met 2 puntenverschil achter Animo aan bleef lopen.

De scheidsrechter had in de rust kort gepraat met de aanvoerders en hij zou zijn fluitje in de 2de helft meer rust geven. In de 2de helft had Animo te maken met wisselingen van spelers en dit zorgde voor veranderingen in het spel. De doelpunten vielen opeen gegeven moment moeizamer en richting het einde van de tweede helft liep Velocitas over Animo heen. Dit resulteerde in een einduitslag van 21-24.

De selectie werd geen rust gegund na deze pittige oefenwedstrijden, 3 nachtjes verder en de laatste oefenwedstrijden vs Victum stonden op het programma. De zaal van Victum was voor de meeste van de selectie geen onbekend terrein maar het was al een tijdje geleden dat ze hier hadden gespeeld.

Victum 2 – Animo 2
In de voorbereiding op de wedstrijd werd gehamerd op een aantal zaken maar de woorden van coach Robbert ‘ze weten wat ze moeten doen’ waren duidelijke woorden om de wedstrijd mee te beginnen. Zogezegd, zo gedaan, de heren van Animo vonden meerdere keren de korf in het eerste kwartier van de oefenwedstrijd. Victum volgden op de voet maar net voor rust pakte ze de voorsprong (9-8). Na rust hield Animo vol en vooral de jongste heer van de selectie had de smaak te pakken. De energie stroomde weg bij Victum ondanks dat Animo niet verder uitliep dan 4 doelpuntenverschil. Het laatste beetje energie stopte ze nog in 2 doelpunten maar dit was niet meer genoeg. De einduitslag was 16-18.

Victum 1 – Animo 1
Een nare nasmaak was blijven hangen van afgelopen zaterdag want Animo kon beter dan dat. Deze dinsdagavond was er dan ook op de oefenperiode goed af te sluiten. Victum dacht hier overduidelijk anders over en overrompelende Animo in de eerste helft met een strak verdedigend spel. Animo kwam het eerste deel van de eerste helft niet onder de druk uit en had moeite met de korf te vinden. Richting het einde van de eerste helft ging het iets gemakkelijker maar echt makkelijk kon je het ook weer niet noemen. De rust werd ingegaan met een 3 doelpuntenverschil achterstand.

Afgelopen veldseizoen heeft Animo veel te maken gehad met blessures, enkels, een rug of knieën alles kwam voorbij. Enkele spelers zijn dan ook nog herstellende hiervan.

Tijdens de tweede helft was Animo bezig met de achterstand wegwerken toen ze opgeschrikt werden door een heer van Victum die in de baan van Kevin stapte. Een wissel vond plaatst maar enkele minuten gebeurde hetzelfde maar nu bij Jasper. Weer een wissel en ice pack verder en de wedstrijd werd hervat. De schrik bij Animo zat er goed in maar zo goed als kwaad probeerde ze Victum nog uit te schakelen. Helaas was dit te laat en gingen ze met 1 doelpuntenverschil van het veld. (25-24)

Aankomende zaterdag is het tijd voor de eerste competitiewedstrijd in de zaal!