, , ,

Jasper Broenink versterkt Animo vanaf seizoen 2022-2023

Met ingang van seizoen 2022-2023 mag Animo een speler verwelkomen die direct vanuit de Korfbal League onze selectie komt versterken. Jasper, 32 jaar en momenteel speler van Oost-Arnhem, verhuisd voor de zomer naar Den Bosch om daar samen te gaan wonen met zijn vriendin. Die vriendin is oud Animo-speelster Lisanne Bronts, wat Jasper ook zwager maakt van huidig Animo 1 speler Ivo. Deze connectie heeft ertoe geleid dat voor Jasper Animo een serieuze optie werd om zijn uitstekende korfbal carrière nog een vervolg te geven in Geldermalsen.

Jasper speelde tot zijn 21ste in Rheden bij Rheko waarna hij in 2011 een stap maakte naar DVO, in die periode speelde hij voor het eerst in de Korfbal League en groeide uit tot een steunpilaar van de Bennekomse hoofdmacht. In 2013 werd hij voor het eerst geselecteerd voor het Nederlands korfbalteam en mocht dus internationale wedstrijden gaan spelen.
Na een succesvolle periode in Bennekom werd Jasper in 2014 ingelijfd door het ambitieuze Wageningen dat een sterke selectie bij elkaar verzamelde. Een jaar later kreeg hij bij Wageningen gezelschap van Ivo die vertrok bij Animo om bij Wageningen te gaan spelen. De heren hebben destijds al een vriendschap ontwikkeld en hebben ook na het vertrek van Ivo (naar ODIK) contact gehouden.
In 2020 koos Jasper voor Oost-Arnhem om zijn korfballeven een nieuwe wending te geven. De keuze was simpel, korfballen met zijn broers Thijs, Emiel en Bas stond hoog op het verlanglijstje. Als klap op de vuurpijl keerde hijzelf via Oost-Arnhem na de beruchte “Corona-loting” terug op het hoogste niveau in Nederland, de Korfbal League. Waar hij op dit moment strijd tegen degradatie met zijn team. Dit weerhield hem niet om al even een paar keer te komen kijken bij Animo en hij trainde al een dinsdag mee met onze huidige selectie.

We wensen Jasper veel succes en plezier toe bij Animo!