, , ,

Intens gevecht Animo 1, revanche Animo 2

Nadat de vingers weer ontdooid waren na het bezoek in Oud-Gastel kon er dinsdag weer gestart worden met het toewerken naar de laatste speelronde met een nieuwe tegenstander. Die tegenstander, Reeuwijk, reisde af uit het gelijknamige dorp. Voor Animo 1 was dit een ontmoeting met de ploeg die een week eerder zichzelf zag zakken van plaats 2 naar plaats 4. Animo 2 trof een tegenstander in de onderste regionen van de poule.
De week in aanloop naar de wedstrijden kende weer een bijzonder verloop, Jasper herstelde aardig van zijn teencident in de laatste thuiswedstrijd en keerde weer terug in de basis. Voor Kevin was het een spannende week, hij werd aan het begin van de week opgenomen in het ziekenhuis voor een niersteen maar keerde op donderdag alweer terug om lekker te korfballen. Alieke moesten we wel wegstrepen vanwege haar knieval van vorige week en zij werd vervangen door Nicole. De verwachting is dat Alieke binnen enkele weken weer aansluit. Bij Animo 2 waren er twee zieken, Ezri en coach Robbert die allebei het stevig te pakken hadden. Robbert haalde zaterdagavond net, voor Ezri kwam dat te vroeg. Dus de nodige kopzorgen doordeweeks, maar toch twee redelijk fitte teams aan het startsignaal.

Animo 2 revancheert zich tegen Reeuwijk
Animo 2 vertrok met een vervelend gevoel uit Oud-Gastel na een 16-13 nederlaag tegen thuisploeg Juliana 2 en trok tijdens de analyse een simpele conclusie. Net niet goed genoeg en de tegenstander in de kaart gespeeld. De kunst was nu om tegen Reeuwijk 2 te laten zien dat dit een incident was en dat er niets te halen was voor de tegenstander in Geldermalsen. Dat lukte aardig aan het begin van de wedstrijd, want hoewel Reeuwijk energiek opereerde in de openingsfase was het Animo dat de doelpunten maakte. Inge opende de score met een korte kans, waarna ook Reeuwijk op het scorebord kwam. Animo maakte vervolgens duidelijk dat Reeuwijk van goede huize moest komen om de ploeg van de punten af te houden. Tjerk onderstreepte dat met een fantastische doorloopbal aangegeven door Marco (5-1). In de tussentijd had onze Jasmijn de 2-1 gemaakt en leek warm te moeten draaien. Haar goede invalbeurt bij Juliana werd uitstekend opgevolgd in deze wedstrijd want na een slow-start schoot ze daarna definitief uit de startblokken en was ze niet te houden voor de Reeuwijkse verdediging. Met schoten op verschillende afstanden en doorloopballen noteerde ze de ene na de andere goal en zou aan het einde van de wedstrijd finishen op 8 doelpunten. Een prestatie van formaat van de jongste telg in de selectie die dat ook beloond zag worden met een invalbeurt bij de hoofdmacht. In haar kielzog speelde ook Vera een uitstekende wedstrijd met 5 doelpunten en ook zij maakte minuten in de hoofdmacht later op de avond. Animo 2 stoomde als team door via een 6-3 voorsprong naar een 10-6 voorsprong waarna het hek definitief van de dam was want met nog 5 doelpunten werd de ruststand bepaald op een 15-6 voorsprong voor de onzen. Een grote uitslag leek in de maak.
De tweede helft werd ook gestart met de intentie om hier werk van te maken en dat werd gestalte gegeven met 2 doelpunten (17-6). Vervolgens begon de tegenstander weer mee te scoren en leek Animo een stapje terug te doen waardoor de score niet meer heel hard opliep. Via 19-8, 22-10 en 23-11 werd de zege wel veiliggesteld. Reeuwijk kende vervolgens een goede fase en scoorde 3 doelpunten op rij (23-14). Animo kende een goede afsluiting en scoorde nog 4 maal en dat bracht de eindstand op een 27-14 overwinning. Een duidelijk statement richting de concurrentie, Animo is er nog!

Intens korfbalgevecht dwingt Animo tot uiterste
Met enige zenuwen peesde coach Niels door de zaal heen na het einde van de wedstrijd van Animo 2 en stelde een aantal spelers van het 2e dezelfde vraag: “Ben je fit, hoe voel je je?” Zijn basiskrachten hadden pijntjes (kuiten) of waren ziekjes of hadden zelf een niersteen die nog niet verdwenen was met het risico op een aanval. Niels bracht zijn reservebank al snel in stelling zonder nog een wissel toe te passen. Met Nicole in de basis voor Alieke werd er dus gestart aan de wedstrijd tegen Reeuwijk dat de voorbije weken klop kreeg van sterkere tegenstanders zoals Vriendenschaar en DOT die Animo bij proberen te benen. Maar Reeuwijk zag Animo duidelijk als “de te kloppen ploeg” en koesterde een vurige wens om Animo pootje te lichten om het blazoen op te poetsen. Net als Reeuwijk 2 startte de hoofdmacht van de bezoekende vereniging energiek, maar bleek ook een stuk effectiever dan het 2e team. Animo kwam weliswaar op een 2-0 voorsprong maar zag Reeuwijk snel pareren (2-2). Daarna ontstond er een gevecht tussen de thuisploeg die zo nu en dan de zaken op het tandvlees moest doen en een uitploeg die meer dan één mes tussen de tanden gestoken had om de strijd aan te gaan. De ploegen hielden elkaar in de eerste helft op indrukwekkende wijze in evenwicht. Voor het eerst dit zaalseizoen kon het Animo-publiek zien dat Animo het vuur aan de schenen gelegd werd in eigen huis en schoof het naar het puntje van de zitting. Vakkie-A had dat ook in de gaten en scandeerde liederen de zaal in om Animo van ondersteuning te voorzien maar het bleef onwijs spannend. Animo werd aangevoerd door de in de laatste wedstrijden uitstekend in vorm zijnde Ivo die wederom het leeuwendeel van de doelpunten op zich nam. Zelf nadat hij hoofd tegen hoofd met zijn tegenstander in aanraking kwam en met watjes in zijn neus door moest spelen (door een bloedneus) kwam hij nog makkelijk te scoren. Pijnpunt voor Animo was het gebrek aan slagkracht aan de dameszijde want met slechts 2 doelpunten (1 van Mandy en 1 van Laura) hadden zij in dat opzicht een te klein aandeel in de wedstrijd, zeker omdat Reeuwijk meer dan eens over de dames tot scoren kwam (10 van de 14 doelpunten in de eerste helft). Die 14 doelpunten produceerde ook Animo in de eerste helft waardoor Animo in de rust zich er terdege van bewust was dat het aan de bak moest met een gelijke stand.
De tweede helft startte Reeuwijk niet scherp genoeg en liep Animo weg van de tegenstander en leek de wedstrijd in handen te nemen (19-15). De adrenaline spoot ondertussen uit de oren bij diverse spelers zodat de pijntjes even vergeten waren. Maar Reeuwijk richtte zich weer op en wist Animo keer op keer toch pijn te doen met doelpunten en leken de krachten uit de lichamen weg te vloeien. Coach Niels greep die momenten aan om wissels te plaatsen en om de situatie te verbeteren of om zijn basiskrachten even op adem te laten komen. Dat leek zijn vruchten af te werpen want de marge van 4 werd in stand gehouden mede door een doelpunt van invaller Vera, die een duit in het zakje deed. (21-17) Daarna leek Reeuwijk in een versnelling te komen waarbij Animo te simpel doelpunten weggaf aan de tegenstander, de marge van 4 werd teruggebracht naar 1 doelpunt verschil (23-22) waardoor het ineens vreselijk spannend was in De Randhorst. Echter deden in de slotfase uitblinkers van de avond Ivo en Jasmijn de tegenstander de das om samen met een strafworp van Jasper waardoor de storm weer kon gaan liggen. Met een 26-23 overwinning werd ook Reeuwijk verslagen, maar zal coach Niels de returnwedstrijd met rood omcirkelen in de agenda met de notitie “iets om zwaar rekening mee te houden”. Goede prestatie van Reeuwijk, maar Animo trok toch aan het langste eind.

Met deze twee zeges heeft de selectie gezamenlijk 26 punten te pakken in de eerste helft van de zaalcompetitie. Animo 1 leid de dans soeverein met 14 punten uit 7 wedstrijden. Animo raakte de koppositie kwijt aan Juliana 2 maar koestert evenveel wedstrijdpunten als de koploper, 12 stuks. De ingrediënten voor een zinderende 2e helft van het zaalseizoen zijn aanwezig en die start komende week al! Animo speelt wederom thuis in de eerste returnronde, tegenstander is Reehorst’45 uit Ede.

In de eerste speelronde werd Reehorst’45 2 ter nauwernood verslagen met 19-20 in Ede. Animo 1 boekte een monsterzege op Reehorst’45 met een 13-36 uitslag. Zaterdag starten we gewoon weer op 0-0 in twee wedstrijden! Het programma: