,

Het resultaat van een dagje Waaljutten?

25 vuilniszakken zwerfafval, een matras en een badkuip.


Waaljuttersactie: opruimen van zwerfafval
Op zaterdag 10 april vond de Waaljuttersactie plaats. Een initiatief van de Gemeente West Betuwe waarvoor Animo zich had opgegeven. Het traject langs de Waal is 31 kilometer lang. Deze route is opgedeeld in 17 stukken van 1,8 kilometer en als Waaljutter ga je in zo’n gebied aan de slag. Vanwege de coronamaatregelen werd er in kleine groepjes gewerkt verdeeld over een aantal tijdsblokken.

Prikken langs de Waal
Gewapend met prikstokken en afvalzakken gingen in totaal 10 Animo-vrijwilligers op pad. De Waaljutters ruimden het gebied op onder de brug bij Zaltbommel tot en met de uiterwaarden van Neerijnen. Vooral bij de brug lag veel rommel. Van nummerborden, plastic flesjes, blikjes, verpakkingsmateriaal tot aan een scheepstouw, metalen plaat en een half verbrande pallet toe. De meest bijzondere vondst van die dag was toch wel een matras en een badkuip.

Spik en span

In totaal werden er 25 vuilniszakken door onze vrijwilligers “buit” gemaakt.
Dankzij hen ziet het er weer spik en span uit en we hopen dat het ook zo blijft! Naast een schoon en fris gebied, heeft deze Waaljuttersactie ook een financiële bijdrage opgeleverd voor Animo. Dit bedrag is bestemd voor de Kangoeroedag op 21 september 2022!