, , ,

Heetgebakerde wedstrijden leveren Animo slechts 2 belangrijke punten op

Vorige week mocht Animo genieten van de volle pond tegen DOT maar moest het vizier snel op dit weekend gezet worden. Er werden 2 (mede-)koplopers verwacht in Geldermalsen. Allereerst kwam koploper Tilburg 2 op bezoek om de ongeslagen status te verdedigen tegen het in de middenmoot staande Animo 2. Daarna zou Animo 1 de vesting verdedigen tegen medekoploper Atlantis, wat dus voor een gespannen sfeer zorgde op ons sportpark.

Aloude wet treedt op voor Animo 2 in bikkelharde wedstrijd
Wie voorafgaand even spiekte in de rangschikking van Tilburg 2 en Animo 2 zag al gauw dat de tegenstander van vandaag met het nodige zelfvertrouwen afreisde naar Geldermalsen. Met 5 zeges uit evenveel wedstrijden had de bezoekende vereniging weinig te klagen. Voor Animo dichtte zichzelf voorzichtig wat kansen toe vanwege de goede wedstrijd tegen DOT 2 afgelopen week, maar moest het opnemen tegen een ploeg die gemiddeld toch zeker 4 doelpunten meer maakte per gespeeld duel.
Met een ongelukkige start keek Animo in de eerste de beste aanval van de tegenstander tegen een 0-1 achterstand aan. Een op de voet gevallen bal verdween in de handen van de tegenstander die vervolgens de bal door de korf liet glijden. Maar goed, Animo herpakte zich en startte met het ontregelen van de Tilburgse aanval en dat ging eigenlijk zeer voortvarend. Tilburg beschikte over twee mannen met de nodige lengte die voor de rebound en distributie rond de korf moesten zorgen, maar Animo bood voldoende weerstand om die mannen het leven zuur te maken. De koploper probeerde haar eigen spel te spelen maar kon nauwelijks een vuist maken. Het gaf Animo de gelegenheid om het voortouw te pakken in de wedstrijd, via de 1-1 kwam ook vrij snel de 2-1 voor Animo op het scorebord. Tilburg trok vervolgens de stand gelijk (2-2). Doelpunten waren in het mistroostige weer schaar omdat Animo de koploper goed in de tang hield maar verzuimde om dit voordeel om te zetten in doelpunten in de aanvallen. Animo sloeg desondanks een gaatje van 2 maar kon maar niet verder weg komen van de tegenstander door onzorgvuldige afronding, door zo nu en dan knullig balverlies in de aanval en door simpelweg niet de juiste keuzes te maken.
Animo handhaafde de voorsprong wel en ging met een puntje verschil de rust in (5-4).
Na de rust sloeg de wedstrijd om, Tilburg legde zich niet neer bij de achterstand en Animo verweerde zich kranig. Omdat de doelpunten schaars waren lieten beide ploegen zich fysiek meer en meer gelden. Animo bleef volharden in de voorsprong en kwam gedurende de tweede helft zelfs even op 3 punten voorsprong (9-6) maar op dat moment vond Tilburg dan toch de scheurtjes in de defensie van Animo en kroop weer dichterbij. Daarna was de controle in de wedstrijd volledig weg en gebeurden er met name rond de korf zaken waarvan een neutrale sumoworstelaar een orgasme in zijn mawashi zou doen. Animo kwam echter steeds moeilijker tot scoren en Tilburg kwam langszij (10-10). Animo zette nog aan maar de aloude wet trad helaas in werking. Als het zelf niet afmaakt dan doet de tegenstander het. Tilburg creëerde de 2e voorsprong in de wedstrijd (na de 0-1) met een schot (10-11) en Animo zag de punten de door handen glijden en kreeg totaal niet wat het verdiend had want de stand bleef staan tot aan het laatste fluitsignaal.
Positief nieuws was de rentree van Ivo, die na lang blessureleed zijn eerste wedstrijdminuten maakte. De nederlaag bleef bijzonder zuur, maar het is een godswonder dat iedereen heel het veld af gekomen is.

Animo alleenheerser na nipte overwinning op Atlantis
Zoals aangekondigd was het hoofdgerecht van de middag de clash tussen ons vlaggenschip en het 1e team van Atlantis. Beide ploegen 5 wedstrijden gespeeld, 5 overwinningen en qua doelsaldo ook nog eens goed aan elkaar gewaagd. Een serieus affiche dus en dat was ook te merken. Voor de wedstrijd bijzonder strakke koppies, die de optimale focus probeerden te vinden voor het eerste fluitsignaal. Atlantis en Animo beschikken beide over een dynamische ploeg die over veel schijven kan scoren, maar dat kwam niet tot uiting in de eerste 8 minuten van de wedstrijd want de brilstand bleef lang de boventoon voeren op het scorebord. Uiteindelijk was het Jasper, die in de beginfase nadrukkelijk op zoek was naar de openingstreffer die de bal door de korf heen kreeg en daarmee het bal der doelpunten opende. Ook Atlantis liet vervolgens een doelpunt aantekenen waarna Animo de leiding pakte in de wedstrijd (3-1). Ook in deze wedstrijd waren de nodige vijandigheden te erkennen, want de ploegen speelden op het scherpst van de snede en soms daar over heen. Ook nu waren de doelpunten even schaars waardoor er veel werklust op het veld neergelegd. Beide ploegen hielden elkaar in een houdgreep en het was wachten op de ploeg die de greep van de tegenstander kon laten verslappen. Dat was tot opluchting van het thuispubliek Animo, want rond de 20e minuut drong Animo stevig aan met diverse schoten van afstand. Atlantis deed iets terug maar zag Animo even uit het zicht verdwijnen bij een 7-3 achterstand. Dat lieten de bezoekers echter niet over hun kant gaan en met gevarieerde aanvallen werd het gat van 4 weer gedicht (7-7) en wist Animo dat het deze middag niet eenvoudig naar een zege zou gaan lopen. Sterker nog, het zal een herinnering opgeroepen hebben aan de wedstrijd die beide ploegen tegen elkaar speelden in de voorbereiding van dit seizoen toen Animo ook een ruime voorsprong opbouwde maar uiteindelijk Atlantis met een nipte zege naar huis zag gaan. Dat was natuurlijk een scenario wat zeer onwenselijk zou zijn vandaag, nu het om de knikkers ging. Beide ploegen scoorden nog éénmaal voor de rust waardoor een dubbele brilstand prijkte op het scorebord (8-8).
Het gaf coach Niels de gelegenheid om de nodige details bij te schaven in de rust, want het leek er sterk op dat de toch niet heel sprankelende wedstrijd daarop beslist zou worden. Of één van de ploegen moest de mojo echt gaan vinden gedurende de tweede helft. Animo startte in ieder geval met een doelpunt in de tweede helft, want er werd een vrije bal koelbloedig binnen geschoten, Atlantis pareerde (9-9) maar kon wederom niet voorkomen dat Animo de leiding pakte in de wedstrijd. Met twee doelpunten werd wederom een gaatje geslagen (11-9) en dat begon toch langzaam te vreten aan de bezoekers. Het was ook allemaal niet meer zo vriendelijk binnen de lijnen en er werd hier en daar ook elkaar wat toegebeten. Animo zakte terug in de concentratie en raakte het gaatje van 2 weer kwijt tot frustratie van coach Niels die zijn ploeg te makkelijk de doelpunten weg zag geven. Animo moest dus weer opnieuw beginnen maar de ploegen hielden elkaar opnieuw 7 minuten in de greep op 11-11. Achteraf gezien was dit de gelegenheid geweest voor Atlantis om de wedstrijd te keren maar dat lukte niet. Animo brak de doelpuntendroogte wederom als eerste en leek vervolgens de genadeklap uit te delen door drie doelpunten te produceren, waarvan de laatste uit de handen kwam van Alieke die een zeer bedrijvige wedstrijd had maar tot op dat moment het gat van de korf nog niet gevonden had. Een klein vreugdedansje was op zijn plaats met de drie doelpunten voorsprong (14-11). Atlantis drong echter weer aan met een nieuw doelpunt (14-12) waarna Animo ervoor koos om te temporiseren zo’n 5 minuten voor tijd. Met een lange, uitgekiende aanval waarbij Atlantis onvoldoende gelegenheid kreeg om de bal te stelen scoorde Animo opnieuw (15-12). Daarna was het even hectisch want de tegenstander had een sterk slotoffensief maar het laatste fluitsignaal kwam voor hen te vroeg. Animo won met 15-14 en kan zich nu echt alleenheerser noemen.

Over volgende week kunnen we kort zijn, 2 wedstrijden 4 punten. Animo 2 gaat op bezoek bij rode lantaarndrager DSC 4 in Eindhoven en heeft een zege nodig om aan te haken voor plaats 3 in de rangschikking. Animo reist een stukje verder, namelijk naar Roermond om daar het nog puntloze Ready’60 het vuur aan de schenen te leggen. We hopen ondanks de afstanden toch op wat support langs de lijn!