, ,

Geen punten voor Animo 3 in twee zwaarbevochten wedstrijden

Dit keer twee wedstrijdverslagen van Animo 3 in een keer. We beginnen met de wedstrijd tegen DOT (O) 3.

Een taaie zware wedstrijd, zo kunnen we de wedstrijd tegen DOT van ons 3e omschrijven. Tegenstander: DOT (O) 3. Kleine terug blik naar de vorige wedstrijd, toen hadden we er in de rust gezamenlijk 4 gescoord!

Met dit in ons achterhoofd, getraind op het juiste spel type + mensen uitspelen, begonnen wij aan de wedstrijd. In onze aanval begonnen Jacoline Demi Leander en Martijn. Waaruit Jacoline de score opende! Goed begin is het halve werk, toch? Onze verdediging, bestaande uit Charelle Ilse Daan en Bert hield helaas geen stand en liet de 1-1 door. Waarna er meerdere doorgelaten werden en zo stond het 1-3. Het vak van Charelle en Ilse is erg zoekend, wie moet er in de punt? Wie moeten we gaan uitspelen? Hoe komen we het beste tot kansen? Het andere vak ziet waar kansen liggen en herhaaldelijk spelen ze hierop, helaas vallen deze niet binnen. Martijn moet met een enkelblessure helaas gewisseld worden voor Stefan, die met zijn eerste balcontact direct de korf vind en scoord. Met voor rust nog 1 doelpunt van ons en 6 van DOT(O) staat het 3-7 bij rust.
In de rust bekijken we de mogelijkheden, wat is handig en welke opties zijn er. Laura wordt ingebracht voor Ilse om het spel wat andere krachten te geven en Kyona komt erin voor Jacoline.
Met beide wissels behalen we niet wat gewenst is, komen nog altijd niet tot goede aanvallen. Daan en Stefan worden nog van vak gewisseld om te kijken of dit het gewenste effect geeft, maar helaas. Te vergeefs.
Na rust scoren we er nog 5, waarvan 3 achter elkaar. Het zit er dus zeker wel in, maar kwam er vandaag niet voldoende uit. DOT(O) wist 8 keer de korf te vinden waardoor de eindstand 7-16 was bij het laatste fluitsignaal.

De volgende wedstrijd op het programma was de wedstrijd tegen Noviomagum 3. Eerder wonnen we van deze tegenstander, doordeweeks, met 4 punten verschil.

Het weer was goed en de motivatie was er om de punten thuis te houden. Het fluitsignaal klonk en ons aanvalsvak, bestaande uit Leander, Martijn, Demi en Ilse, ging van start. Het ging moeizaam en hadden te snel balverlies waardoor we onze verdediging, bestaande uit Stefan, Bram, Charelle en Jacoline, erg onder druk zetten. In dat vak moest de heer van Stefan het doen, alles draaide om hem. Stefan had 1 taak: vol in de 1 tegen 1. Dit bleek na we 2 doelpunten van die puntheer tegen kregen, 0-2 achter! Niet het begin waar we hoopte en het werd helaas niet beter. We vonden de korf wel, maar de bal draaide of ketste eruit. Verdediging kwam veel onder druk waardoor we het lastig hadden, 1-3. We kwamen beetje bij beetje terug naar 3-4. Het leek alsof we het gevonden hadden, helaas sloeg noviomagum toe en scoorde 3 keer achter elkaar. Nathalie Groendendaal werd ingebracht voor Jacoline, zodat Jacoline erin kon komen voor Ilse. Wat aanvallende krachten in dat vak, dat zou de oplossing moeten zijn. Noviomagum bleef doorgaan waardoor het in de rust 4-8 stond. Coach Tessa sprak ons toe: betere pasing, goede kansen pakken en loop naar de bal toe. Hou het klein en zorg dat je de juiste mensen op de juiste positie zet.

Na deze peptalk starten we de 2e helft. Leander weet vrijwel direct te scoren, goed begin. Daan wordt in het veld gebracht voor Martijn en weet met zijn 1e balcontact de korf te raken: 7-10. Stefan heeft de heer van Noviomagum goed onder controle waardoor zij ook zoeken naar nieuwe mogelijkheden, die zij helaas dan ook vinden in de dames die de stand op 9-13 brengen.
Na moeizame laatste 5 minuten waarbij Jacoline nog een keer de korf weet te raken, is de eindstand 10-17.
Wederom een verlies, 2 gewonnen 2 verloren. We weten, dit moet en kunnen we beter. Komende week schouders eronder en trainen om die punten van volgende week, uit tegen ECKA/CIBOD 2, mee naar huis te gaan nemen.