, , ,

Even wennen… spelen zonder punten

30 november besloot de KNKV voor het wedstrijdkorfbal de competitie stil te leggen nadat op 28 november het demissionaire kabinet weer strengere maatregelen invoerde. De wedstrijden op het programma mochten nog wel gespeeld worden maar telden niet mee voor het verloop van de competitie, die mogelijk in 2022 omgezet zal worden in een hybride competitie. We wachten het allemaal af, dus we moeten ondertussen maar wat knopen doorhakken. De TC en JTC waren er druk mee en kwamen met een verenigingsbreed plan.

Voor de selectie werd er al één en het ander onderling georganiseerd na een topoverleg in De Randhorst, luttele minuten na de overwinning op SDO. In groepjes trainen (buiten) en een core-stability Zoom-training. Afgelopen dinsdag legde instructeur Eric de selectie al op het rooster en donderdag werd er door de meeste groepjes getraind in de buitenlucht. (of in de hal van Wim van Breda B.V., valsspelers!) Dit zal de komende weken doorgaan om de selectie op een minimaal niveau te houden, in de groepjes en komende donderdag weer op de pijnbank bij die andere instructeur op Zoom. Bartjan spaar ons!!

Ondertussen hebben we ook een regelneef in de selectie, een Pietje (of Elf, want Sinterklaas is net het land uit) met iets te veel Murray’s in het haar. Hoe dan ook, onze Kevin is de man met de connecties en die regelt “ff” de oefenwedstrijdjes op zaterdag vóór 17.00 uur. Omdat De Randhorst volgeboekt is door onze eigen jeugd, vinden die buiten de deur plaats. Afgelopen zaterdag werd het een tweedeling, Animo regelde de wedstrijd rond Animo 2 tegen VIKO 2 en VIKO regelde de wedstrijd tussen Animo 1 en VIKO 1. Die laatste leverde Animo voor de tweede keer in korte tijd een wedstrijd met de schotklok op.
Animo 2 speelde in ieder geval een wedstrijd in Culemborg in Sporthal Parijsch tegen VIKO 2. Het bleek vooral een strijd te zijn wie er de meeste zin had in de wedstrijd en voldoende scherpte op kon brengen, Animo was daarin duidelijk de bovenliggende partij. Het werd 1-0, 2-0, 3-0, 4-0, 5-0, 6-0, 7-0, 8-0 en ook nog 9-0 voordat VIKO in de gaten kreeg dat de bal toch echt door de korf heen moest. Zodoende werd er met een 10-1 ruststand een slokje water genomen en in de tweede helft leunde Animo wellicht iets te veel achterover want de rollen waren enigszins omgedraaid. De wedstrijd eindigde in een 14-10 overwinning voor de onzen.
Gelijk door naar Vianen waar VIKO Animo ontving voor de wedstrijd tussen de twee hoofdmachten. Het leuke aan een schotklok is dat er voor een op zichzelf nietszeggende wedstrijd toch een jurytafel van 3 personen opgetrommeld moet worden om de schotklok te bedienen. VIKO wilde alles netjes volgens het boekje doen dus Animo hobbelde daar lekker in mee. Evenals de door VIKO geregelde scheidsrechter, onze eigen Justin! Wat is de wereld toch klein, aangezien hij ook al bij het 2e de fluit hanteerde. Voor Animo was er ook een wijziging, coach Niels kondigde gedurende de week al aan slachtoffer geworden te zijn van zijn eigen zoon die positief testte op een niet nader te noemen virus en hij en zijn gezin in quarantaine moesten. Hierdoor stond Ivo aan het roer als coach tijdens de wedstrijd. Animo liet in Vianen zien dat het groeiende is, waardoor het eigenlijk jammer is dat er geen “echte” wedstrijden zijn. VIKO werd in de eerste helft het vuur aan de schenen gelegd en kon weinig potten breken waardoor er in de rust een 5-12 op het scorebord prijkte in het voordeel van Animo. Coach Ivo gaf zijn ploeg een aantal nuttige aanwijzingen in de rust maar werd in de hal regelmatig overstemd door zijn collega aan de VIKO-zijde, die de nodige verwijten aan zijn ploeg adresseerde en ze aanspoorde om in de tweede helft meer van zichzelf te laten zien. VIKO nam dit ter harte en Animo kreeg het moeilijker in het vervolg van de wedstrijd en kon te weinig continuïteit geven aan het goede spel in de eerste helft. Zodoende kroop VIKO verder terug in de wedstrijd, maar bleef Animo buiten bereik van de thuisploeg. Kritisch gezien zag Animo de goede bedoelingen meer dan eens strandden. Gezegd moet worden dat Animo op een juiste manier wist om te springen met de schotklok gedurende de gehele wedstrijd maar dat de energie en krachten langzaam wegvloeiden, ook omdat VIKO twee tandjes bijzette.
Animo trok echter wel de wedstrijd over de streep, net zoals men dat eerder dit jaar deed in een oefenontmoeting tegen VIKO op het veld (zonder schotklok). Toen met 1 doelpunt verschil, nu met 3 stuks want scheidsrechter Justin bepaalde de eindstand op 15-18. Hierdoor Animo met een goed gevoel naar huis, ondanks dat men met de nodige snelheid moest douchen om niet opgesloten te worden in de sluitende sporthal in Vianen.

Voor komende zaterdag is regelneef Kevin alweer aan het lobbyen om wedstrijden te regelen. We wachten weer in spanning af waar hij ons nu weer gaat stallen.