Even bijkletsen met… Renske van Os

In deze competitieloze periode werd het eens tijd om contact op te nemen met een oud-Animoër die wel elke week binnen de lijnen staat met Oost-Arnhem 2 in de Reserve Korfbal League. Hieronder kletsen we even over de recente ervaringen van Renske op dit niveau.

Stel je even kort voor

Ik ben Renske van Os, student Food & Business aan de HAN. Daarnaast hou ik van wandelen, zeilen en skiën. Ik woon sinds 3 jaar in Arnhem en woonde hiervoor 2 jaar in Nijmegen. Sinds mijn 6de heb ik bij Animo gekorfbald. Het seizoen 2014-2015 is mijn laatste seizoen bij Animo geweest. Daarna vertrok ik voor studie naar Nijmegen en koos ervoor om daar in de buurt te gaan korfballen. Ik wilde zowel bij clubs in Nijmegen kijken als in Arnhem. Ik kende Wim Jansen al en zo kwam ik terecht bij Oost-Arnhem om een keer mee te trainen. Dit beviel erg goed en daarom heb ik toen de keuze gemaakt om daar te gaan spelen.

Reserve korfbal League… dat klinkt goed! Wat vind je ervan?
Gaaf! Ik had hier vroeger nooit van durven dromen. Een hele mooie ervaring om op dit niveau te mogen spelen. Maar soms ook wel zwaar, we hebben nu nog 0 punten en verliezen is nooit leuk!

Had je ooit gedacht zover te komen?
Nee, zeker niet! Ik maakte de overstap naar Oost-Arnhem omdat ik in Nijmegen ging studeren. En zoals ik aan het begin al zei, was ik wel heel benieuwd wat ik kon en wilde ik het meeste uit mezelf halen. Maar dat dit zou resulteren in (reserve) Korfbal League spelen had ik echt nooit verwacht.

Hoe voelt het om te horen bij het selecte groepje dat wel mag korfballen in deze periode?
Het voelt soms dubbel. Ik ben erg blij dat ik nog steeds mag blijven korfballen. Maar zeker toen de besmettingscijfers nog hoger lagen voelde het soms ook gek, iedereen zat thuis en mocht niks doen en ik vertrek 2x in de week voor een training en zaterdags voor een wedstrijd. Er zijn wel strikte regels waar wij ons aan moeten houden en we worden wekelijks getest op COVID-19.

Gesprek gaat verder onder de foto’s…

Zonder publiek is natuurlijk heel anders, hoe ervaar je dat nu in de zaal?
Het publiek is natuurlijk de 9e speler! Dus jazeker, je mist het publiek enorm! Het is gek, leeg en stil in de zaal als je nu een wedstrijd speelt. Op spannende momenten in een wedstrijd hoor je normaal het publiek achter je staan wat voor extra energie zorgt. Nu heb je alleen OA1 en de reserves op de bank zitten. Er wordt elke week livestream verzorgt, dat is wel leuk. Zo kunnen vrienden en familie toch nog steeds kijken naar mijn wedstrijd. Ik krijg ook altijd appjes binnen over de wedstrijd, dat is erg leuk!

Mag je blijven kijken bij de wedstrijden van OA 1 als je niet reserve zit?
Ja, dat mag. Vaak moet je dan wel aan de andere kant zitten ivm te weinig plekken op de reservebank. We moeten buiten het veld ook 1,5m afstand van elkaar houden en meteen een mondkapje op, ook als je wel reserve zit.

OA 1 en OA 2 hebben het allebei moeilijk op dit moment. Zie je kansen om te groeien op dit niveau?
Er zijn zeker kansen voor ons om te groeien in de Korfbal League! Nu al in dit seizoen zijn we aan het groeien, dit kan alleen nog maar beter gaan. De voorbereiding was nu natuurlijk ook gek en korter dan normaal in verband met Covid-19. Je bent minder op elkaar ingespeeld en moet dus ook wennen aan elkaar.

Jullie zijn verzekerd van een extra jaar (Reserve) Korfbal League, hoe wordt daar mee omgegaan binnen OA?
Ik denk persoonlijk dat het erg leuk is dat we volgend jaar nog een kans krijgen in de Korfbal League. Dit jaar kunnen we wennen aan het niveau.

Komend seizoen zal Henco Pullen hoofdtrainer zijn. Wat verwacht je van hem?
Klopt, heel fijn dat Henco Pullen volgend jaar de nieuwe hoofdtrainer wordt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog niet heel erg heb nagedacht over wat ik van hem verwacht.

Denk je nog wel eens aan dat cluppie in Geldermalsen?
Zeker, ik rijd ook nog regelmatig langs als ik bij mijn ouders ben. Om wedstrijden te kijken is vaak lastig omdat ik zelf ook op zaterdag speel en door het hele land moet reizen. Maar wanneer het kan probeer ik zeker af en toe ook nog even langs te komen.

Heb je nog tips voor jonge Animoërs?
Oeh, een tip voor de jonge Animoërs… Wees leergierig en probeer na te denken over waarom je bepaalde dingen doet. Probeer jezelf nog verder te ontwikkelen waar jij goed in bent! Maar vergeet de andere kanten niet ook mee te nemen. Ga uitdagingen aan en volg je hart!

Renske bedankt!

Pik hieronder nog een doelpuntje mee van Renske tegen Blauw-Wit 2. Je kan haar blijven volgen. Kijk de wedstrijden van Oost-Arnhem 2 en alle andere wedstrijden in de Korfbal League & Reserve Korfbal League via Eyecons.