, ,

Een bijzondere wedstrijd! Tilburg A1 – Animo A1

Ja hoor, na lange tijd begonnen we eindelijk weer met een competitie wedstrijd. De eerste van het seizoen met een heel nieuw team.

Animo A1 speelt dit jaar in de 1e klasse en daarom waren wij allemaal erg gespannen voor deze wedstrijd. Wij weten namelijk niet echt waar we staan in deze competitie. Gaan we meedoen bovenin of moeten we ervoor zorgen dat we niet degraderen? Al met al dus een gespannen gevoel bij aanvang van de wedstrijd.

We begonnen met Arne, Tim, Jasmijn en Emma in de verdediging en Tjerk, Inge, Kyona en Jochem in de aanval, Daan stond er in het begin van deze wedstrijd naast. Het begin van de wedstrijd was van beide kanten onrustig en onzorgvuldig. Het aanvallende vak van Tilburg had maar één schots aanvallen door de goede onderscheppingen van het verdedigende vak van animo. Ookal zagen de aanvallen van Animo er in het begin belovend uit toch bleef de score langer dan 10 minuten op 0-0 staan, vanwege gebrek aan afronding. De aanvallen van animo begonnen steeds meer potentie te krijgen en het eerste doelpunt voor ons zat er aan te komen! Maar toen…

Inge gooide de bal richting Kyona maar omdat Kyona onder druk werd gezet werd er geduelleerd om de bal. Uiteindelijk won ze de bal en kon ze hem zo passen op Jochem om een vrije doorloopbal te kunnen nemen. Maar toen keek Kyona naar haar pink. Haar pink was uit de kom geschoten! Gelukkig had ze niet veel pijn en kon ze snel naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Haar pink is weer recht gezet, maar helaas kregen wij het nieuws dat er toch een scheurtje/breuk zit in haar pink. Ze zit nu voor een week in het gips en de vraag is wanneer ze weer kan korfballen ☹. In ieder geval wensen wij haar als team beterschap en een voorspoedig herstel!

Maarja, als u het goed heeft gelezen zag u dat wij geen reserve dame hadden, door gebrek aan reserves bij Animo die dag. Dus kregen we te horen dat we zeven tegen acht gingen spelen. Tjerk Inge en Jochem moesten dus met z’n drieën tegen 4 spelers spelen. De dame die over was van de tegenpartij mocht wel overnemen maar zelf niet scoren.

We hadden bedacht om Jochem als bewegende rebound op te stellen en zo telkens de bal weer te veroveren bij een schot of een doorloopbal. Dit ging tot mijn verbazing erg goed, maar het doelpunt bleef nog een redelijk lange tijd uit. Gelukkig was het verdedigende vak heel goed bezig en viste ze er veel balletjes tussenuit. Uiteindelijk, net voordat Jochem gewisseld zou worden voor Daan om zo een nieuwe aanval impuls/rebound in het spel te krijgen, scoorde Tjerk uit een afvallend schot de 0-1. Een paar minuten later scoorde tjerk weer uit een afvallend schot, het stond 0-2.

Jochem kwam er hier weer in voor Daan om te verdedigen.

Het andere vak mocht eindelijk aanvallen maar de eerste aanvallen liepen telkens net niet goed. Verdedigend werd door de heren in het begin wat kansen weggegeven maar later bleven ze goed zakken waardoor ze alleen nog konden kiezen voor het schot. Hierdoor kregen wij helaas wel de 1-2 tegen. Gelukkig maakte Jasmijn een aantal minuten later via nog een afvallend schot de 1-3. Omdat het verdedigend wel snor zat, bij het vak van 4 man bij animo, had het aanvallende vak van animo van 3 man genoeg tijd om te scoren. Na een aantal aanvallen scoorde Tjerk dan ook de 1-4 uit een schot. Helaas kreeg animo een strafworp tegen omdat er aan de paal bewogen werd wat een discutabel moment was. Zo werd het 2-4. Hierna viel helaas de 3-4 uit een schot. Daarna scoorde Jasmijn gelukkig een korte kans en stond het 3-5. Met deze magere stand gingen we dan ook de rust in.

De tweede helft begonnen we minder goed. Aanvallend waren we slordig en maakte we onze kansen niet af. Ook al was het verdedigende vak van animo met 4 man erg goed deze wedstrijd, toch kregen zij na enige tijd een schot tegen omdat wij niet scoorde. Het stond 4-5. Hierna werd Jochem gewisseld voor Daan die de rest van de wedstrijd speelde. Na een saaie periode, waar veel kansen werden verspeeld scoorde Tilburg de 5-5. Hierna scoorde Jasmijn een mooie doorloopbal, maar snel hierna werd er helaas een schot gescoord door Tilburg en stond het 6-6. Gelukkig scoorde Tjerk de 6-7 uit een schot. Het bleef lang droog totdat er een overtreding werd gemaakt op Inge en zij een strafworp kreeg. Helaas mistte zij deze en was het erg spannend. Hierna kreeg Tjerk door een slimmigheidje een strafworp mee, maar ook deze werd gemist.

Hierna werd helaas de 7-7 gescoord door een strafworp.  Het was allemaal erg spannend maar hierna scoorde Jasmijn gelukkig de 7-8 door middel van een doorloopbal. Kort hierna kwam helaas de 8-8 en stonden we weer gelijk. Met nog ongeveer 10 minuten te gaan werd het erg spannend maar Daan en Tjerk begonnen goed af te ronden. Door het vele trainen samen van Tjerk en Daan konden ze elkaar goed vinden en toen ze gingen afronden ging het goed. Waarbij Inge erg sterk stond te rebounden. Tjerk scoorde de 8-9 en kort daarna Daan de 8-10, allebei uit een schot. Dit was voor ons gevoel de verlossing. Tilburg creëerde weinig en wij ronde eindelijk goed af. Het werd dan ook 8-11 uit een schot van Arne en 8-12 door een schot van Jasmijn. Net voor tijd werd de 8-13 nog gescoord door Daan.

Al met al een wedstrijd die we nooit meer zullen vergeten. Door ons doorzettingsvermogen en door niet ons koppie te laten hangen hebben we de wedstrijd uiteindelijk over de streep getrokken en kunnen we erg trots zijn op ons zelf. Ook al zijn er genoeg verbeter punten in afronden en zorgvuldigheid. Toch is dit een erg goed begin!

Wij kijken uit naar de wedstrijd tegen Oost-Arnhem A1, Die aanstaande zaterdag thuis wordt gespeeld om 12:30.