, , ,

Dubbele zege op DOT voor de selectie

Vorige week vertrok Animo met gemengde gevoelens uit Vinkeveen. Animo 1 uiteraard met een goed gevoel na een goede teamprestatie tegen De Vinken 1. Animo 2 vertrok echter met de pest in het lijf en had gelukkig de beelden om nog eens grondig te analyseren om te bepalen waar het misging tegen De Vinken 2. Met het oog op het traditioneel lastige DOT moesten beide teams dus aan de bak.

Voorafgaand speelde Animo 3 ook tegen DOT 3, die vorig jaar tegenstander waren van Animo 2 in de veldcompetitie. Animo 3 was echter niet opgewassen tegen DOT 3 en legde het ruim af na een matige 2e helft. (12-19)

Animo 2 pakt belangrijke zege op DOT 2
Na het vorige zaalseizoen waarin Animo 2 DOT 2 twee keer zag winnen in twee onderlinge confrontaties was dit het moment voor nieuw seizoen, nieuwe kansen. Met twee sterk gewijzigde teams kwamen beide ploegen het veld op ten opzichte van voorgaand seizoen. DOT 2 moest in Geldermalsen jagen op een zege om verder omhoog te kijken met slechts 1 zege uit 4 wedstrijden. Animo 2 pakte een zege meer maar moest na vorige week een betere pot op de mat leggen. Met die wetenschap startte Animo opnieuw goed aan de wedstrijd, een kleine herhaling van de openingsfase tegen Fiducia. Nadat Animo zelf het openingsdoelpunt maakte en DOT pareerde was het Animo dat domineerde. Met veel beweging wist het DOT in de touwen te drukken maar wist maar mondjesmaat de stoten te laten landen. Toch werd er gedurende de eerste helft gebouwd aan een voorsprong want DOT kon maar weinig uitrichten in de aanval. Animo vond wel de korf, niet overdreven veel, maar voldoende om nog voor rust een marge van 5 op te bouwen (6-1). Vervolgens viel het even stil en lukte het Animo niet meer om de score verder uit te breiden, ondanks goede aanvallen over meerdere schijven. Zodoende ging men met deze stand de rust in.
Coach Robbert roemde zijn ploeg om de beweging en neergezette aanvallen, maar hoopte uiteraard op meer doelpunten. Animo sloeg na de rust wel het gaatje naar 6 door de 7-1 te scoren, maar DOT vond ook gelijk de korf (7-2). Animo verdedigende prima, maar 1 heer wenste daar niet aan mee te werken. Met twee doelpunten van afstand werd de marge weer vergroot, echter liet DOT nu voor het eerst echt wat van zich horen. Met 3 doelpunten op rij keerde de ploeg enigszins in de wedstrijd. Animo liet dat echter niet gebeuren en scoorde opnieuw 2 afstandsschoten om de marge weer op 6 te brengen. Het echte verzet van DOT brak en Animo speelde door naar een 13-6 voorsprong. Daarna zakte het niveau weg en kon DOT iets terugkomen waarna de wedstrijd afgesloten werd met een 14-9 zege voor Animo.
Met die twee punten nestelt Animo zich achter De Vinken op een 4e plaats maar met een gat van 3 wedstrijdpunten naar de 5e plaats. Netjes! Op naar de volgende uitdaging, volgende week wacht koploper Tilburg 2.

Animo verslaat tactisch DOT en pakt “pole position”
Wie vanmorgen vroeg uit zijn bedje kroop zag Max Verstappen op Suzuka International Race Course de pole position grijpen op jacht naar zijn tweede wereldtitel. Het starten op het eerste plekje geeft ook Max een mentaal voordeeltje om op zondag te shinen en mogelijk de wereldtitel te pakken. Animo bevind zich in een vergelijkbare situatie en is voorafgaand aan de wedstrijd koploper, de pole position in de poule is belangrijk om een mentaal voordeel te behalen op naaste achtervolger Atlantis. Afgerekend moest er worden met een toch bijzonder lastige tegenstander voor Animo. DOT en Animo troffen elkaar 4 keer vorig seizoen en Animo won twee ontmoetingen, maar verloor er ook twee. Nu, in een nieuw seizoen kenden beide ploegen enkele wijzigingen t.o.v. het voorgaande seizoen maar de ploegen kennen elkaar desondanks goed. De gasten draaiden tot op heden stroef, wellicht minder dan ze zelf verwacht hadden. Echter liep het blijkbaar in de belangrijke wedstrijden niet zoals men beoogd had want tegen De Vinken en Atlantis delfde men het onderspit. Dat gegeven gaf DOT de motivatie om te stunten in Geldermalsen, iets wat Animo niet mocht laten gebeuren. Hoe lastig dan ook.
Dat DOT Animo zou gaan “bespelen” bleek uit de tegenopstelling bij aanvang van de wedstrijd en Animo moest dat gaan beantwoorden. Aanvoerster Tessa liet er in de beginfase geen gras over groeien en opende de score met een afstandsschot. DOT volgde met de 1-1 waarna Animo licht het initiatief naar zich toetrok door met een aantal goede aanvallen het verdedigende werk van de tegenstander te breken (3-1). Na de 3-2 van de gasten was het Animo dat over meerdere schijven toesloeg en uitliep naar een 7-2 voorsprong. DOT was echter niet van plan om Animo weg te laten lopen en toonde aan over uitstekende aanvallende impulsen te beschikken. Met drie doelpunten op rij werd het verschil weer op 2 gebracht en DOT meldde zich dus weer in de wedstrijd. Daarna werd het stuivertje wisselen, Animo maakte het gaatje naar een driepuntsmarge, maar DOT pareerde weer naar een marge van 2 waardoor het spannend bleef tot aan de rust. De rust werd ook met die marge van 2 bereikt met een 10-8 voorsprong voor ons vlaggenschip.
Gedurende de eerste helft verloor Animo de nodige dynamiek in de aanvallen, dus dat moest een aandachtspunt zijn voor coachduo Ivo en Robbert die Niels vervingen vandaag. De hoofdcoach moest zich afmelden vanwege een Coronabesmetting en werd op de hoogte gehouden van de tussenstanden. Hij zal na rust even met samengeknepen billetjes op het telefoon gekeken hebben want hij zag DOT de aansluitingstreffer maken. Animo werd in die fase meer onzeker en dat leidde niet tot een verhoging van de gewenste dynamiek. DOT had het initiatief en leek de wedstrijd langzaam te kantelen omdat Animo het statische aanvalsspel maar moeilijk kon breken. Langs de kant waren er al wat mensen van de bank af gestuurd en met 2 gerichte wissels werd er geprobeerd het tij te keren. Animo werd echter bij de hand genomen door de twee uitblinkers van deze middag, Alko en Tessa, en lieten de ervaren krachten van zich horen, want Kevin en Jasper zorgden ook voor twee doelpunten wat Animo opeens op een 15-11 voorsprong zette. DOT liet zich niet van de wijs brengen en drong opnieuw aan met twee doelpunten (15-13). Het publiek hield in het zonnetje en de ietwat koude wind even de adem in maar zag Animo op het juiste moment de marge van 3 maken. Dat was de doodssteek, want het was te laat voor DOT om een all-out offensief te starten. Beide ploegen scoorden nog 1 keer en bepaalden de eindstand op een 17-14 zege voor Animo.

Hiermee is de pole position binnen voor de krachtmeting tegen Atlantis dat in Geldermalsen op bezoek komt. Animo en Atlantis verloren beide nog geen wedstrijd, maar Animo kent een iets beter doelsaldo nadat Atlantis hieraan werkte tegen Ready’60 dit weekend (20-10 zege). Al met al dus een duel om naar uit te kijken, ook met in het achterhoofd de oefenwedstrijd die beide ploegen speelden in de voorbereiding. Toen leek Animo op weg naar een eenvoudige zege, maar startte in de tweede helft in waardoor de tegenstander toch de zege wegkaapte. Animo zal opnieuw een volledige wedstrijd goed moeten spelen om de koppositie vast te houden. Komende zaterdag starten we dus om 14.00 uur met Animo 2 – Tilburg 2 en later, om 15.30 uur zal Animo – Atlantis het exclusieve hoofdgerecht van de middag zijn.