Door de gewonnen wedstrijd van vorige week tegen SDO (V), ging de A1 deze week vol enthousiasme op weg naar DSC uit Eindhoven. Waar het in Geldermalsen nog wat frisjes was bij vertrek, scheen in het zuiden bij het uitstappen van de auto’s de zon al aardig fel. Het werd snel duidelijk dat het een warme dag zou gaan worden.

De wedstrijd zou van start gaan met de volgende vakken: Nikki, Ezri, Arne en Tobias in de verdediging en Marieke, Inge, Matthew en Tjerk in de aanval.

Met een minder fijne temperatuur van 25 °C kon om 13:15 de wedstrijd van start gaan. Hoewel DSC de eerste aanval kreeg, werden de eerste doelpunten door Animo gemaakt. Door mooie doorloopballen van Tjerk en Matthew duurde het niet lang of er stond een 0-2 voorsprong op het scorebord. Ezri wist er nog een doelpunt bij te scoren voor Animo, waarna ook DSC het gat in de korf vond en daarmee stond het 1-3.

De rest van de eerste helft werden er door zowel DSC als Animo een leuk aantal doelpunten gescoord. Waardoor de ruststand 6-11 was. De coaches waren hier echter nog niet tevreden mee, want er zat veel meer in. Rust bewaren, kansen afronden en in de verdediging veel druk blijven geven, waren de opdrachten voor de tweede helft. Deze tweede helft begon meteen goed met een mooi afgeronde stip van Inge. DSC gaf helaas direct antwoord en het stond 7-12. Hierna volgde een reeks van maar liefst 7 doelpunten voor Animo. Op dit moment stond het 7-19. Dat was voor de coaches ook het moment om te wisselen. In het veld kwamen Daan en Marinde, die allebei een uitstekende invalbeurt hadden.

Deze week werd de eindstand bepaald door Tjerk, die in de laatste seconden de 9-25 binnen wist te schieten. Door deze uitslag staat de A1 nu bovenaan in de poule met een doelsaldo van +39.

Voor volgende week staat de wedstrijd tegen Koveni A1 op het programma om 13:30 in Nieuwegein. Een nog vrij onbekende tegenstander voor de A1, dus het belooft een spannende wedstrijd te worden.

Auteur: Ezri van Kraanen