, ,

Dominant Animo wint van Duko

Het was dan eindelijk zover, na bijna 11 maanden geen competitiewedstrijd gespeeld te hebben was het moment dan daar. We mochten weer spelen, alleen dat maakte de dag al een stuk mooier. Het openingsduel was een uitwedstrijd tegen Duko, exact hetzelfde duel dat als opening op het programma stond in seizoen 2020-2021. Toen werd er met 11-8 verloren in Duiven, waarbij Animo een bijzonder matige wedstrijd op de mat legde.

Dat laatste kon niet nog een keer gebeuren want de grasmat in Duiven was vervangen door een nieuwe. Daarnaast ontmoette Animo niet alleen Duko maar ook Wim Jansen die vorig jaar nog met Animo op bezoek ging in Duiven en nu Animo mocht ontvangen als coach van de thuisploeg. Voor Niels werd het de vuurdoop als hoofdcoach na een succesvolle oefencampagne waarin achtereenvolgens VIKO, Korbis en DOT werden verslagen, maar goed… nu werd er gespeeld om de knikkers en dat brengt toch andere spanning met zich mee.
De eerste minuten van de wedstrijd stonden even in het teken van die andere spanning want de wedstrijd moest even op gang komen met twee ploegen die elkaar aan het aftasten waren. Animo opende de score maar zag Duko tot twee keer toe langszij komen (2-2).  Daarna werd het heft in handen genomen door Animo dat een gat van 4 doelpunten sloeg met overtuigende treffers, Duko spartelde op dat moment nog tegen maar had al snel in de gaten dat een herhaling van een jaar eerder er waarschijnlijk niet in zou zitten (2-6). Toch kwam er een tegentreffer van de thuisploeg dat beantwoord werd met 2 doelpunten van Animo. De scheidsrechter hield de wedstrijd met strakke hand in het gareel, maar hierdoor werd hij zelf steeds meer in de verleiding gebracht om stippen te geven. Dat kwam voor de rust even tot uiting maar beide ploegen korfbalden goed door. Animo bleef echter tot aan de rust dominant en bepaalde de ruststand op 4-9.
In de rust benadrukte Niels dat Animo in de verdediging de controle moest houden en niet moest verslappen. Het ultieme voorbeeld speelde zich af in de wedstrijd voor Duko – Animo, waarin de tegenstander van Duko 2 na 1-6 voorsprong in de rust toch met lege handen van het veld afstapte met een 8-6 nederlaag. Een bizarre vertoning die Animo moest vermijden en dat lukte. Opnieuw moest het ijs weer even gebroken worden en het was Alieke die sinds maart 2020 geen competitiewedstrijd meer speelde vanwege een knieblessure die het gat op 6 doelpunten verschil bracht. Een mooi moment dat later door Ivo ook nog eens dunnetjes over gedaan werd nu ook hij hersteld is van zijn zware kruisbandblessure en dus ook sinds januari 2020 de bal door de mand gooide in competitieverband.
Terug naar het wedstrijdverloop, Animo bleef in controle en liet steeds meer van zichzelf zien en liep om die reden weg naar een 5-14 voorsprong waarna Niels Ivo, maar ook de naar Duiven afgereisde reservespelers de ruimte kon bieden om in te vallen. Zodoende kwamen Nathalie, Nicole, Marco en Alko ook nog binnen de lijnen en werd de zege langzamerhand groter en groter. De jarige Marco bepaalde uiteindelijk de eindstand op 9-20 met een mooie onehander en Animo kon daardoor de eerste 2 punten bijschreven, evenals Animo 2 dat eerder op de dag al met 6-22 won van NKV 2.

De eerste zege is daarmee in de pocket en dat is uiteraard een goede start. Volgende week staat de eerste thuiswedstrijd op het programma en de tegenstander is SDO uit Veldhoven. Deze ploeg verloor het openingsduel met 7-18 van Tilburg en zal dus een nieuwe nederlaag willen afwenden in Geldermalsen. Animo zal wederom goed voor de dag moeten komen om de goede start gevolg te geven.