, , , , ,

Diverse najaarskampioenen bij Animo

Afgelopen weekend mochten we een paar kampioenen bejubelen. Lees mee:

Animo 4 (Foto nieuwsbericht)

Animo 4 werd na 5 gespeelde wedstrijden kampioen! De ploeg versloeg in Utrecht HKC 8 ruim (13-19) en kroonde zich daarmee kampioen. Animo 4 is nog ongeslagen en zal die status willlen verdedigen in de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie, dit zal zaterdag moeten gebeuren in Geldermalsen tegen Het Bosch 1 dat in de eerste ontmoeting verslagen werd met 7-15.

Animo 5 

Het voormalige Animo 6, zij wisselden dit seizoen stuivertje met het voormalige Animo 5, pakte ook het kampioenschap. En daarmee lijkt de “5” het team goed te staan! Het team toonde aan ook de spannende wedstrijden te kunnen winnen, want 3 van de 5 gespeelde wedstrijden werden nipt gewonnen. De kampioenwedstrijd tegen Reehorst’45 4 werd ietsje ruimer gewonnen, met 3 punten verschil! (15-12). Daarmee was Animo niet meer in te halen en kon de champagne de lucht in. Komende zaterdag mag ook Animo 5 de ongeslagen status verdedigen in een laatste wedstrijd tegen Tiel’72 5, we gaan er vanuit dat onze buren verslagen worden.

Animo A2

De ploeg van trainers/coaches Arnold & Justin blijft maar doordenderen. Na een succesvol seizoen 2019-2020 werd de lijn niet afgebroken in de lange onderbreking vanwege Corona. Met een aantal nieuwe gezichten is de A2 weer op volle toeren. De ploeg ondervond maar weinig tegenstand van tegenstanders Kesteren A2, DKOD A1 en Hemur Enge A1 en zette naarmate de competitie vorderde steeds betere resultaten neer. Afgelopen zaterdag speelde de A2 Hemur Enge van de mat af (19-3) en werd daarmee dik verdiend kampioen. Komende zaterdag zal er nog een pot gespeeld worden tegen Kesteren A2 om de ongeslagen status nog verder op te poetsen! Trainer/coach Justin beloofde een verslag en een foto als er gewonnen is van Kesteren aanstaande zaterdag.

Animo E1

Animo E1 werd ook kampioen, maar wacht nog een uitdaging in Ede om ongeslagen te blijven.

Animo F1

Onze nieuwe lichting korfballertjes werd ook gewoon brutaal kampioen! Wat ontzettend knap! De eerste wedstrijd van het seizoen was het nog even wennen, maar de 6-3 nederlaag tegen NOVA F2 bleek een bijzonder goede les. De F1 zette de schouders er flink onder en wonnen vervolgens alle wedstrijden erna en ook nog ruim van de tegenstanders inclusief het weerzien met NOVA F2 (12-5). Komende zaterdag mag de F1 nogmaals bewijzen dat er een enorme korfbal-groeispurt gaande is tegen Viking F1. Voor nu van harte gefeliciteerd! We hopen uiteraard nog een kampioensfoto te ontvangen!

Wie kunnen er nog kampioen worden?

Voor de zaal zijn er nog een aantal ploegen die in de race zijn voor het kampioenschap, bij sommige is het nog spannend.

Animo 6
Zij kunnen nog kampioen worden al zijn ze daarvoor afhankelijk van het nog ongeslagen Eemvogels 4 die Animo tot 2 keer toe versloeg. Het kan nog, maar lastig!

Animo A3
De A3 heeft het kampioenschap nog binnen handbereik. Hiervoor zal men moeten stunten tegen EKCA A1 dat nu de koppositie in handen heeft. EKCA speelt alleen nog tegen Animo en zal dus moeten winnen om kampioen te kunnen worden. Animo zal EKCA moeten verslaan en vervolgens ook Viking A2 in inhaalwedstrijd aangezien deze afgelopen zaterdag niet doorging. We gaan duimen voor onze A3, succes zaterdag!

Animo MW1
Ons midweekteam heeft de smaak ook weer te pakken ondanks wat personele problemen. De doordeweekse strijders wonnen de eerste 3 wedstrijden en gaan nu ongeslagen aan kop met Fortissimo MW1. Komende woensdag wacht een ontmoeting met Hebbes MW1, die de vorige keer eenvoudig verslagen werd in Utrecht (1-15). Daarna wacht een tweeluik met Fortissimo MW1 op 14 en 28 oktober, dat zal spannend worden! Wie trekt er aan het langste eind?