, , ,

De selectie van Animo schrijft opnieuw geschiedenis!!

Afgelopen zaterdag heeft de selectie van Animo opnieuw geschiedenis geschreven door beide kampioenswedstrijden te winnen. Aankomend veldseizoen zal hierdoor het tweede in de 1ste klasse gaan uitkomen en het 1ste van Animo zal gaan spelen in de hoofdklasse!

Na de ingehaalde wedstrijden afgelopen maandag/dinsdag door het plotseling overlijden van een broertje/zwager van onze selectieleden, bleef er nog 1 trainingsavond over. Door dit onverwachtse nieuws liet de selectie zien hoe hecht ze binnen maar ook buiten het veld zijn.
Ondanks de nasleep van het heftige nieuws moest de selectie zaterdagmiddag scherper worden dan aan het begin van de week want nu zou het er echt op aan gaan komen.

Animo 2

In het begin van het veldseizoen won Animo 2 overtuigend van Fiducia die ze een veldseizoen eerder ook al waren tegengekomen. Hierna volgde een spannende wedstrijd tegen ODIK 3 die met een nipte overwinning afgesloten werd. De uitwedstrijd tegen OVVO 4 de week erna is eigenlijk niet eens noemenswaardig. De returnwedstrijd tegen Fiducia werd ook gewonnen en zo stond ODIK 3 weer op het programma. Deze wedstrijd werd afgelopen dinsdagavond verloren waardoor Animo 2 (nog) geen kampioen was. ODIK 3 en Animo 2 hadden nu een gelijk aantal punten en het zou draaien om het doelpuntensaldo van beide ploegen wie er kampioen zou gaan worden. Animo 2 stond hierbij veruit in het voordeel en de wedstrijd tegen OVVO 4 zou dit voordeel waarschijnlijk alleen maar groter gaan maken.

Het publiek had zich langs lijn goed ingepakt want de wind en de kou waren aanwezig tijdens de start van de wedstrijd van Animo 2. Aanvoerder Marco begon scherp aan de wedstrijd en zorgde ervoor dat er 2-0 op het scorebord kwam te staan. Ook OVVO 4 wist waar Animo 2 vandaag voor zou gaan spelen en het leek erop dat ze het niet zomaar zouden gaan weggeven. 2 doelpunten aan de andere kant volgden en zo stond het gelijk. Het was zoeken voor de thuisploeg om de goede kant van het veld te vinden waar de wind het minst tot last was. Het gelijkspel liet zich nog 1 doelpunt verhogen aan beide zijden (3-3) maar daarna werd er duidelijk wie er de betere ploeg was. Ondanks de wind vielen er meerdere afstandsschoten in maar ook strafworpen werden gescoord. Animo liet OVVO steeds verder achter zich (6-3)(10-4)(14-5). Aan het einde van de 2de helft volgde nog een serie van 5 doelpunten en eindsignaal klonk. Voorzichtig werd er hier en daar al gejuicht voor het kampioenschap. ODIK moest nu wel gaan stunten tegen Fiducia als ze het doelpuntenverschil van Animo wilden gaan inhalen. Een paar minuten hierna bleek dat ze dat niet hadden gedaan en dat Animo 2 kampioen was!!

Animo 1

Een korte terugblik na afgelopen veldwedstrijden laat ons zien dat de eerste veldwedstrijd gewonnen werd tegen ACKC. Het was een wedstrijd waar Animo pas later opgang kwam door o.a. de warmte maar ook de wedstrijd waar Ivo uitviel met een blessure. Thuis werd de week erna overtuigend gewonnen tegen Viking. Een regenachtige, spannende, sterk verdedigende wedstrijd volgde tegen Woudenberg. Deze wedstrijd werd gewonnen met 10-12. De returnwedstrijd tegen het jonge team van ACKC was moeizaam maar er werden geen punten verloren. Afgelopen maandag had Animo moeite met het grote veld maar werd Viking uiteindelijk overrompeld door een sterk spelende Wim. En zo stond er nog maar 1 returnwedstrijd tegen Woudenberg op het programma in deze kleine, snelle veldcompetitie.

De wind was nog niet minder geworden en zo af en toe stak die lelijk over het veld heen. Animo had nagedacht over de balkeuze en had ‘de lichte zwevende oranje bal’ niet gekozen, dit had Woudenberg thuis toen tot hun spijt wel had gedaan. Animo liet als eerste wat aan het scorebord veranderen door een doelpunt van Alko. Woudenberg overrompelende Animo hierna met goed, lang aanvallend spel waar zo af en toe afstandsschoten door binnen vielen. Bij de thuisploeg wilden het nog niet echt lukken om het gat van de korf te vinden. Het dynamische spel wat Animo eerder liet zien in vorige wedstrijden lukte maar moeizaam. Een time-out bracht nieuwe energie en na een doelpuntloze periode van bijna 15 minuten schoot Alko er nog eentje in (2-4). Een sterk spelende Wim zette vervolgens zijn lijn door vanaf afgelopen maandag en zo stond het weer gelijk. Net voor rust scoorde beide ploegen nog een keer. (5-5)

Animo had de leiding overgepakt van Woudenberg. De scheidsrechter was het inmiddels ook opgevallen, dat het over elkaar snijden om vrij te komen niet helemaal is hoe het werkt. Aan Woudenberg zijde begonnen de irritaties op te lopen. Animo maakte hier dan ook slim gebruik van en speelde in alle rust verder. Hoe minder tijd er op de klok kwam, hoe meer vertrouwen Animo kreeg. Een sterk verdedigende Laura pakte nog een paar ballen af van Woudenberg en de heren van Animo vonden nog een paar keer de korf. Het laatste fluitsignaal klonk, op het scorebord stond 11-9. Animo is kampioen!!

Voorzitter Eli van Mourik sprak een klein woordje, de selectie van Animo schrijft weer geschiedenis! De selectie van Animo mocht alvast de medailles in ontvangst nemen, die normaliter pas uitgedeeld worden tijdens de kampioensparade.

Aankomende week wordt er niet getraind door de selectie, na deze week zullen ze weer in de zaal te vinden zijn.
Hierbij alvast het programma van de oefenwedstrijden om in uw agenda te schrijven:

Dinsdag 31-10-23

Antilopen 2 vs Animo 2                          20:00

Antilopen 1 vs Animo 1                          21:15

Zaterdag 04-11-23

Animo 2 vs Velocitas 2                           18:30

Animo 1 vs Velocitas 1                           20:00

Dinsdag 07-11-23

Victum 2 vs Animo 2                               19:40

Victum 1 vs Animo 1                               21:00

De selectie van Animo wil graag al het publiek bedanken voor het bijwonen van de wedstrijden en we zien jullie graag weer in de zaal!