, ,

De selectie gaat weer starten!

Na een aantal verdiende weken vakantie kan de selectie de borst weer natmaken voor het nieuwe seizoen. Alle tellers staan weer op 0, de vakantiekilo’s moeten er misschien nog af maar de eerste trainingen en oefenwedstrijd zijn al gepland en komen met een rap tempo dichterbij. We kijken even vooruit voor de komende weken.

Op zaterdag 12 augustus start de selectie met de eerste training ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Een middagtraining van 2 uur zal coach Niels kennende rustig opgestart worden om eens te kijken hoe iedereen ervoor staat.

Daarna volgen er weer twee training op de vaste dinsdag- en donderdagavond en dan moet het ritme er ook eigenlijk weer goed in zitten. Dat moet ook want de selectie zal in het weekend van 19 augustus afreizen naar het (hopelijk) zonnige Scheveningen waar het wellicht al druk zal zijn vooruitlopend op het Grand Prix-weekend van de Formule 1 (al ligt Zandvoort 49 kilometer verderop en is de Grand Prix een week later). Animo komt daar in ieder geval om het “samen”-gevoel weer op te krikken en om de eerste oefenwedstrijden te spelen tegen HKV/Ons Eibernest. Wellicht nooit van gehoord of gespeeld maar de Haagse tegenstander is met het vlaggenschip komend seizoen 1e klasser en een goede graadmeter voor Animo 1 hoe het niveau er voorstaat tegen een tegenstander uit het westen van het land. Het tweede team van HKV/Ons Eibernest is op het veld een reserve 1e klasser en in de zaal een reserve 2e klasser. Voor Animo 2 is dat net andersom waardoor de ploegen op papier gelijkwaardig zijn.

Na het weekend in Scheveningen, dat waarschijnlijk weer onvergetelijke ervaringen met zich mee gaat brengen gaat de selectie weer trainen op de dinsdag en donderdag waarna er op 26 augustus voor het eerst in Geldermalsen in actie gekomen word in oefenwedstrijden tegen Amicitia. Ook een voor Animo onbekende tegenstander, maar opnieuw een tegenstander met de nodige statuur. De gasten komen naar Geldermalsen voor hun selectieweekend en binden dus de strijd aan met de onzen. Animo 1 treft wederom een 1e klasser op het veld en een zaal-overgangsklasser. Amicitia 2 is een ook van een stevig kaliber want de ploeg komt op het veld in de reserve overgangsklasse uit (ondanks eerder behaalde resultaten afgelopen seizoen) en in de zaal in de eerste klasse. Dat zullen interessante potjes worden.

De selectie kan daarna 2 dagen uitbollen, waarna er ontmoetingen met Vriendenschaar op het programma staan op dinsdag 29 augustus. Deze tegenstander gaat zowel Animo 1 als Animo 2 ook tegenkomen in de zaal, in competitieverband. Met name voor Animo 1 zal dit een goede indicatie zijn om te bepalen waar men staat in een ogenschijnlijk zwaardere poule-indeling als op het veld. Animo 2 kan aan de bak daar het wederom een reserve overgangsklasser treft op het veld, die afgelopen seizoen kampioen werd in de reserve 1e klasser. Nog een interessant detail, bij Vriendenschaar 2 staat Peter van Houwelingen aan het roer als coach. Hij was 1 seizoen (2016-2017) hoofdtrainer in Geldermalsen, maar besloot destijds om de samenwerking niet door te zetten tot teleurstelling van Animo.

De laatste test volgt op nog een donderdagtraining op 31 augustus waarna Animo afreist naar Maarssen om OVVO te treffen in een tweeluik. De oude club van selectieleden Kevin en Tessa hield zich afgelopen ter nauwer nood staande in de Overgangsklasse op beide ondergronden. OVVO zal zich op willen richten daar de club in 2015 nog op het hoogste niveau in Nederland speelde. Aan Animo de taak om zich te meten, daar ook OVVO voor het vlaggenschip een tegenstander in de zaal is en op het veld in de hoofdklasse uitkomt.
OVVO 2 vormt de laatste oefentegenstander van Animo 2, dat ook deze ploeg in de zaal zal treffen. Op het veld komt OVVO 2 uit in de reserve hoofdklasse, een bijzonder verschil t.o.v. de zaal.

Al met al een pittige proloog op het nieuwe seizoen, dat bij de start al historisch zal zijn want Animo’s vlaggenschip zal de eerste meters ooit gaan maken in de overgangsklasse. Animo 2 jaagt op goede resultaten in de reserve 2e klasse en zal in de zaal starten met het debuut in de reserve 1e klasse. Wauw!

Voor de mensen die graag een schematisch overzicht willen van de voorbereiding, zie hieronder. Het toont allen de wedstrijden. Op de overige dinsdag- en donderdagavonden traint de selectie van 20.30 uur tot 22.00 uur.

DatumActiviteitAanvangstijdLocatie
12-augTrainingsmiddag14.00 uurGeldermalsen
19/20-augSelectieweekend Scheveningen
19-augHKV/Ons Eibernest 2 – Animo 214.00 uurSteenwijklaan 16, Den Haag
19-augHKV/Ons Eibernest 1 – Animo 115.30 uurSteenwijklaan 16, Den Haag
26-augAnimo 2 – Amicitia 214.00 uurGeldermalsen
26-augAnimo 1 – Amicitia 115.30 uurGeldermalsen
29-augAnimo 2 – Vriendenschaar (H) 219.30 uurGeldermalsen
29-augAnimo 1 – Vriendenschaar (H) 121.00 uurGeldermalsen
2-sepOVVO 2 – Animo 214.45 uurSportparkweg 9, Maarssen
2-sepOVVO 1 – Animo 116.15 uurSportparkweg 9, Maarssen

We zien je graag langs de lijn!