, ,

De lente is begonnen voor Animo 3

Op de eerste echte lentedag mocht Animo 3 om 11.00 uur aantreden tegen Tilburg 3. Dat is natuurlijk even wennen na die middag- en avondwedstrijden in de zaal en ook vorige week werd er nog om 17.00 uur geoefend tegen MIA 3. De aanwezigheidstijd stond ook op 10.00 uur in de ochtend en dat is lastig als je tot diep in de nacht bij de McDonalds gewerkt hebt, de aanwezigheidstijd verkeerd geïnterpreteerd hebt of de wekker vergat te zetten. Ja, het duurde even voordat Animo 3 bij elkaar geveegd was. Maar na een bespreking van Daan kon het team het veld op met enkele andere gezichten. Vanuit Animo 5 was Bert het 3e komen versterken van vanwege de afwezigheid van Martijn (afwezig) en Daan (uitgeleend aan het 2e) en ook Tim kon op de basisplaats rekenen van 29 minuten, waarna hij later ook bij Animo 2 in actie kwam.

Met Tilburg te gast trof Animo op papier de sterkste tegenstander, dat in de zaal in een lastige poule in de middenmoot eindigde in de reserve 3e klasse. Animo kieperde zelf uit 2e klasse en zoekt dus naar enig herstel op het veld. De start was echter voor de gasten die aan de hand van een scherpschietende heer de score opende. Invaller Bert etaleerde vervolgens snel waarom hij volgende seizoen zijn kansen gaat wagen in de selectie en de 1-1 op het scorebord te zette. Daarna behield Tilburg het initiatief en had Animo moeite om de juiste dingen te doen in de aanval maar ontstond er wel een goed korfbalgevecht. Tot 5-6 wist Tilburg Animo achter zich te houden door elke keer een doelpunt te maken waarna Animo gelijk maakte. Vanaf de 6-6 kantelde de wedstrijd licht en greep Animo voor het eerst een voorsprong door een doelpunt van “mister Kilimanjaro” Stefan waarna Animo ook nog door kon drukken naar een gunstige 11-8 ruststand.
Gezien het spelbeeld was dit niet onverdiend maar Tilburg zat nog steeds serieus op het vinkentouw omdat Animo regelmatig één van de betere schutters bij de tegenstander tegen het lijf liep en daar niet voldoende druk op uit kon oefenen. Na de rust verscheen Animo in een iets andere formatie binnen de lijnen want voor rust had Bram plaatsgemaakt voor Herbert en keerde Bram weer terug op het plekje van Tim. Het devies voor Animo was goed blijven bewegen en te blijven afronden om niet voorbij gestreefd te worden door de tegenstander. Hoofdrollen waren hierbij weggelegd voor Laura, Bert en Herbert die op de momenten dat het moest Tilburg terug in het hok duwden. Tilburg probeerde met wissels een kanteling te forceren, maar verloor meer en meer de grip op de wedstrijd en zag Animo uitlopen naar een 22-17 overwinning.

Met deze zege lijkt er weer een voorzichtige lente begonnen bij Animo 3. De lastige zaalperiode gaf veel inzichten en legde soms pijnlijke tekortkomingen aan de oppervlakte maar het team heeft nu de gelegenheid om dit te adresseren op een treetje lager. En wie weet zit er een goed voorjaar in!

Volgende week offcieel vrij, maar officieus oefenen tegen SGV 1 in Geldermalsen. Wederom om 11.00 uur. Nu hopen dat iedereen op tijd ter plaatse en helemaal wakker is. 😉